– En svært dyktig politiker

ta-inn-hele-skjermen-20-12-2016-172034-001Fine ord fra Statsministeren til Terje Søviknes, under pressekonferansen.

 

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

– Terje Søviknes er en svært dyktig og initiativrik ordfører fra vakre Os, sa Statsminister Erna Solberg på pressekonferansen etter at de nye statsrådene var presentert på Slottsplassen.

Les også: Nå er han blitt Olje- og energiminister

Hun har stor tro på at han vil gjøre en god jobb.

– Han har et godt grunnlag for å gjøre en god jobb som olje- og energiminister, og utfordringen er fremdeles mange i næringen, sier hun videre.

– Jeg ser frem til å jobbe sammen med Søviknes i regjering, avluttet Erna Solberg om Terje Søviknes.

Og påtroppende olje- og energiminister, Terje Søviknes, er ydmyk overfor sin posisjon i regjeringen:

– Dette er jo en stor tillitserklæring, og man kjenner på ansvaret som ligger i en slik posisjon. Samtidig er det spennende å tre inn i regjeringen og være med på å drive politikk for landet. Det er en krevende periode vi er inne i for olje, gass og leverandørindustrien. Det blir en hovedoppgave for meg å sikre samspill mellom det regjeringen leverer av politikk og bransjen, sier han i en pressemelding fra FrP.

Terje Søviknes har vært ordfører i Os kommune siden 1999, og sitter i FrPs sentralstyre. Han er i tillegg gruppeleder for FrP sin gruppe i Hordaland fylkesting, og var 2. nestformann i partiet fra 1999 til 2001.

– Jeg ser frem til å møte aktørene i næringen. Olje- og energidepartementet er et viktig departement for inntektene til landet. Næringen sysselsetter mange offshore og onshore. Det er mange viktige kompetansemiljøer jeg vil bruke tid med i starten, sier Søviknes.