Denne pakke-tabben bør du unngå

– Mange velger å pakke dyre og skjøre ting i innsjekket bagasje, som ikke dekkes av forsikringen.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

I en undersøkelse fra Tryg Forsikring viser at i desember får flere tusen nordmenn ødelagt elektroniske gaver og skjøre gjenstander når de skal ut å fly.

Pakker du feil er det lite å hente på forsikringen.

– Mange går ofte uvitende i pakkefellen, men den er lett å unngå, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg fiorsikring..

– Mange velger å pakke dyre og skjøre ting i innsjekket bagasje, som ikke dekkes av forsikringen, sier Steen han videre.

I julen er det veldig mange mennesker som reiser med fly og ofte er flyene helt fulle. Det gjør at flyselskapene håndhever reglene for håndbagasje strengt. Det betyr at flypassasjerer ofte får med seg mindre håndbagasje enn resten av året. Da kan fort verdisaker og elektroniske duppeditter finne veien ned i innsjekket bagasje. Det er en risikosport.

Mye sårbar elektronikk på tur
– Det er en økende trend at vi tar med oss flere nettbrett for eksempel på tur. Nå er det vanlig at familier på fem ofte har hvert sitt nettbrett. Da begynner det å bli trangt om plassen i håndbagasjen.

– Da gjelder det å være bevisst på hva man pakker ned hvor. Nettbrett, skjøre verdisaker og pc-er skal ikke sendes med innsjekket bagasje. Da får man ikke erstattet verdisakene hverken av flyselskapet eller forsikringsselskapet om nettbrettet, pc-en eller verdisakene forsvinner, eller blir ødelagt under reisen, sier Steen.

Planlegg godt
Da gjelder det for oss reisende å ha planlagt hva som skal pakkes hvor på forhånd.

– I kofferten som sendes som ekspedert bagasje legges klær, sko, toalettsaker og ting som tåler en støt. I håndbagasjen tar vi med alle skjøre gjenstander samt typisk tyveriutsatte gjenstander som smykker, klokker, nettbrett pc og lignende.

Gode råd før flyreise i julen:
Alle skjøre gjenstander skal du ha med som håndbagasje. Med skjøre gjenstander menes for eksempel: – Nettbrett (det mest utsatt vi har på grunn av stor ubeskyttet skjerm) – Datamaskiner – Mobiltelefoner – Glass og keramikk