Pass deg for hodetelefon-tyven

– Fra 2014 og frm til i dag har vi registrert en dobling av tyveri av hodetelefoner, fra folk på reise.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Aldri før har vi kjøpt så dyre og fancy hodetelefoner som nå. Salget av kostbare hodetelefoner til over 2000 kroner har «tatt av» det siste året. Det vet også tyver som prøver å stjele hodetelefonene fra folk på reise.

– Fra 2014 og frem til i dag har vi registrert en dobling av tyveri av hodetelefoner, fra folk på reise. Det viser statistikk fra vår reiseavdeling. Det er spesielt ungdommer med dyre hodetelefoner som er et lett bytte for tyver, sier skadedirektør Trond Tepstad i Tryg Forsikring.

Han legger til at det ikke bare er ungdommer som er et lett bytte for hodetelefon-tyver. Også godt voksne kundegrupper melder stadig oftere til forsikringsselskapet om tyveri av kostbare hodetelefoner, forteller han.

Pass ekstra på
Tryg Forsikring har et «kjedelig råd» til deg som skal ut å reise med dyre hodetelefoner. Vi regner med det ligger mange hodetelefoner under juletreet i norske hjem denne julen.

– Vi er flinke til å passe på andre verdisaker, men hodetelefonene lar vi ofte ligge å slenge på buss- og togseter for eksempel. Det er nettopp fra disse to transportmidlene at de fleste tyveriene skjer. Om du har dyre hodetelefoner, så vær litt på hugget. Pass ekstra godt på, og sørg for å ha reise-og innboforsikring i orden, som hjelper deg med erstatning om du skulle bli robbet, sier Tepstad.

Mobiltelefoner, nettbrett og PCer er ofte beskyttet med pinkoder og krav til innlogging. Dette gjør slik ting vanskelig å bruke og vanskelig og omsette for tyven. Slik et det ikke for hodetelefoner, vi tror dette er med på å gjøre disse til et særlig tyveriutsatt objekt.

Og helt til slutt en oppfordring til de mer distrè av oss:

– Mange mister og glemmer hodetelefonen sine på reise. Da kan ikke forsikringen hjelpe deg, sier skadedirektør Trond Tepstad i Tryg Forsikring.