«Naffen» på Kvamskogen åpner igjen

naffen2Nå blir det gårdsbutikk med dagligvarer, lokale råvarer og bakeriutsalg. Men de lover og lokale ølsorter og varmmat.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Mange har prøvd seg på å drive Naffen på Kvamskogen, som ved siden av butikk og kafe, også har hytter, leiligheter og parkeringsplasser.

Tidlig i år ble NAF Kro & Camping lagt ut for salg til 6.5 millioner kroner tidligere i år. I sommer slo Ove-Henning Bjørsvik og Svein Jakobsen til og kjøpte, gjennom sitt felles eiendomsselskap, den 7.5 mål store eiendommen som innbefatter selve kroen, campingplassen med 200 parkeringsplasser, ti hytter og to leiligheter.

Ove-Henning Bjørsvik er også mannen bak Evanger Landhandel, som ble startet i 2014, etter at dagligvarebutikken la ned i de samme lokalene.

Han og konen driver i dag Evanger Landhandel, hvor planen var å skape en gårdsbutikk med dagligvare-sortiment, interiør og bakeri. Og slik har det blitt.

– Det går selvsagt ikke alltid slik du har tenkt, men når vi i dag, etter to år, ser tilbake på planene våre, ble det omtrent som vi bestemte oss for, sier Ove-Henning Bjørsvik til Bergensmagasinet.

Han mener annerledeshet er nøkkelen til suksess.

– Å tenke merkevarebygging og å være annerledes. Gjør du noe annerledes har du større mulighet for å lykkes. Man trenger ikke alltid å løpe fortest, sier Bjørsvik.

Kvamskogen Landhandleri
Og annerledes blir det også hos «Naffen», som fredag 9. desember åpner igjen, men da som Kvamskogen Landhandleri.

«Vår visjon er å skape et levende sentrum på Kvamskogen.
Kvamskogen Landhandleri skal bidra med dette gjennom å drive en god gammeldags landhandel i lokalene til NAFen på Kvamskogen. Her håper vi å gi deg en handleopplevelse utenom det vanlige.

Hos oss skal du få spennende mat og drikke fra lokale gårdsprodusenter i Hardanger, Voss, Vaksdal og Samanger.
Men du skal også finner alt det andre du trenger av dagligvare og mye annet spennende. På Kvamskogen Landhandleri får du ferske bakevarer hver dag, heimalaga middag til å ta med hjem, og vi har også over 150 forskjellige sorter drikke med og uten alkohol», skriver Kvamskogen Landhandleri på Facebook.

Eierne er ikke redd for konkurransen fra Samnanger og Nordheimsund.

– I stedet for å dra til Norheimsund må folk komme bort til oss og få en opplevelse. De skal få håndtappet øl fra Voss Bryggeri, de skal få smake Traa øl, utviklet av Kari Traa og Voss Fellesbryggeri. Dette er ting som mange ikke har hørt om, men jeg tror det er marked for det. Folk skal få smake vårt spesielle bacon, vår egen lefse, nybakt brød. Når du kommer til oss skal du få den gode helgefølelsen samtidig som du skal kunne handle det du trenger, sier Ove-Henning Bjørsvik til Bergensmagasinet.