Osingen tilbake i nytt format

img_6417I årets utgave kan du blant annet lese litt om en henrettelse på Steglet, de gamle postveiene i Os og hele historien om nissen Borg.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Tradisjonelle Osingen hadde sin siste utgave i 2012, etter nesten 30 år med årlige utgivelser. Den gangen var bladet i A4 format.

I 2016 har Os sogelag startet opp igjen med Osingen, og da som et årsskrift fra laget, hvor medlemmene i laget får bladet/ boken gratis, mens øvrige i bygden kan kjøpe den.

Osingen har gått fra å være et blad til å bli en liten bok.

– Jeg tror formatet vil gjøre at Osingen ikke havner i papirhaugen, men i stedet vil bli satt i bokhyllen, og den vil bli lest av flere, sier Jarl A. Aspaker som har fungert som redaktør i boken.

Henrettingen på Steglet
I årets Osingen kan du blant annet lese hele historien om nissen Borg, som i disse dager er aktuell på scenen i Oseana, og som er skrevet av osingen Jon Søfteland Sæbø.

I boken kan du og lese om de gamle postveiene i Os, som i dag er populære turveier. Der får du også litt om henrettingen på Steglet i 1833.

I boken kan du og lese om kraftstasjonen på Gåssand og  historien om Ørnemannen, skrevet av Jimmy Øvredal.

Alt i alt er det blitt en fin bok, som og har en del gamle og nyere bilder til de forskjellig artiklene som er å finne i boken.

– Vi mener jo at dette er den perfekte julegaven til den som har det meste. Boken er for salg i begge bokhandlerne i Os. I tilleg blir det mulig å få kjøpt den på Oseana i forbindelse med oppsetningene av nissen Borg i kveld, sier Jarl A. Aspaker til NyttiOs.com.