150 bøssebærere samler inn penger til Moldova

15284980_1148131351903517_4938661327564851657_nSamlet inn 147 000 kroner til Hans Bjørn Bakketeig sin humanitære organisasjon «Hjelp Moldova» i fjor. I år håper Os vidaregåande skule på enda mer.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Denne helgen og mandag 5.desember kommer det til å være 150 bøssebærere i og rundt om vår kommune. Dette er flotte elever fra Os vidaregåande skule som har sin solidaritetsdag på vegne av Hans Bjørn Bakketeig sin humanitære organisasjon «Hjelp Moldova».

– Vi håper at folk i kommunen vår tar godt imot dem og vil støtte innsamlingen – det betyr mye for oss som skole og elevene våre. I år er vi så mange bøssebærere at det er vanskelig å organisere bæringen og derfor vil helt sikkert noen husstander få besøk både en og to ganger i løpet av helgen. Elevene våre er 16-18 år gamle og vi håper alle viser forståelse for at enkelte husstander i store boligfelt e.l kan få flere besøk, melder Os vidaregåande skule på Facebook.

De fleste osinger kjenner godt til arbeidet Hans Bjørn og teamet hans gjør i og rundt Chisinau. Han fikk prisen «Norske helter» på TVN for ikke lenge siden, utdelt av statsminister Erna Solberg. Han ble også kåret til årets optiker i verden og er 1 av 10 personer som kan kalle seg «verdensoptiker» – en pris som ble utdelt i Chicago, USA. Bakketeig er ikke bare en mann som er elsket og respektert i Os, men både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi på Os vgs er stolte av han, hans arbeid og vårt samarbeid med «Hjelp Moldova».

Fem elever og ansatte fikk i høst dra til Moldova for å følge arbeidet til «Hjelp Moldova».

– Vi fikk oppleve og se ting vi aldri kommer til å glemme. Vi har støttet prosjektet i 6-7 år nå og reiser ned til Bakketeig hver høst og får se på nært holdt hva midlene våre går til og alt det utrolige de gjør for sine medmennesker i et land i nød. Vi fikk se synssenteret, vi besøkte en barnehage for psykisk utviklingshemmede, en institusjon for psykisk utviklingshemmede, et kvinnefengsel, en rekke familier som får hjelp gjennom denne uavhengige humanitære organisasjonen og mye mer. Det gjorde inntrykk.

– I fjor samlet våre elever inn 147 000 kr gjennom bøssebæring og arbeid og vi sikter enda høyere i år.

– Vi setter pris på om du ønsker å støtte vår solidaritetsdag her på Os vgs. Vår innsamling handler ikke bare om midler og økonomi. Det handler også om å lære unge i Norge om våre medmennesker i andre land og empati.

Du kan også støtte «Hjelp Moldova» ved å sette inn penger på bankkonto: 3633.51.86340

– Tusen takk for din støtte. Den betyr mye for oss, den betyr mye for «Hjelp Moldova» og den betyr alt for våre medmennesker i Europas mest fattige land.