Tar juleshoppingen i London eller København  

l4 av 10 nordmenn reiser jevnlig på julehandel i storbyer. 
I følge en landsdekkende undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Gule Sider reiser 11 prosent på storbytur hvert år for å gjøre unna julegavehandelen, mens 7  prosent reiser hvert annet år og 16 prosent hvert tredje år. Undersøkelsen avdekker også nordmenns preferert reisemål for julegavehandel.

– I tillegg til London er både Oslo og København foretrukne reisemål for juleshopping. Selv om London i mange tilfeller defineres som den beste byen for shopping så liker mange av oss også å shoppe julegavene mer lokalt, sier Renate Morken, kommunikasjonssjef i Eniro/Gule Sider.

– Det er imidlertid interessant at kun 2 prosent foretrekker Stockholm, til tross for at det både er en flott shoppingby og det er relativt enkelt å komme seg dit med fly.

Trøndere og nordlendinger foretrekker Oslo, østlendinger vil til København

London viser seg å være storfavoritt for de som er bosatt i Oslo og Akershus og på Vestlandet. Her velger 34 prosent den britiske hovedstaden, mens København er foretrukket reisemål på resten av Østlandet. I Trøndelag og Nord-Norge er det Oslo som topper som favorittdestinasjon for julegaveshopping.De single reiser til London

Funnene viser også at de som ikke har stiftet familie foretrekker London (33 prosent) mens unge familier foretrekker København (34 prosent). Interessen for London topper seg igjen hos de voksne familiene.

– Det er naturlig å trekke frem reisevei og reisealternativer som årsak til at unge og nyetablerte familier velger København fremfor London. Det er nok enklere å ta med seg småbarn på en ferje fremfor et fly. Samtidig er hippe og trendy København et attraktivt reisemål for denne målgruppen. London er dyrt – og passer ofte bedre for unge og uavhengige og den eldre målgruppen med voksne barn og god økonomi, påpeker Morken.