Refleksgarn redder liv

ta-inn-hele-skjermen-01-12-2016-093454– Vi ser at refleksgarn skaper oppmerksomheten vi i forsikringsbransjen har ønsket i flere år.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Forsikringsselskapet Tryg appellerer til den norske folkesjelen for å få folk til å bruke refleks.

– Vi ser at refleksgarn skaper oppmerksomheten vi i forsikringsbransjen har ønsket i flere år, sier direktør Tone Hjulstad.

– Vi vet at bare 3 av 10 bruker refleks. Når risikoen for å bli påkjørt reduseres med 85 prosent dersom man bruker refleks, sier det seg selv at mange skader kunne vært unngått, dersom refleksen ble brukt. Dette er grunnen til at vi hver eneste høst prøver å nå ut til folk med budskapet «Bruk refleks!». Det har så langt tydeligvis ikke hatt utslag på statistikken, men nå håper vi at vi har truffet blink, sier Tone Hjulstad, direktør i Tryg.

En video der man strikker en lue med refleksgarn, har nemlig tatt av på sosiale medier, etter at Tryg postet det på facebooksiden sin for noen uker siden. Budskapet er tydelig: Bli mer synlig ved å strikke plagg med refleksgarn. Se video her

– Innlegget nådde raskt flere hundre tusen mennesker. Det hjalp nok at vi delte ut refleksgarn, men engasjementet folk viser når det gjelder å bruke refleks på denne måten, er overveldende sier Hjulstad, som håper at oppslutningen de ser betyr at dette er noe folk har tenkt å ta i bruk. Allerede har over 500 mennesker sendt inn det de strikker, mange av dem har alt tatt i bruk refleksgarn, samtlige ønsker å ta det i bruk, forteller Tone Hjulstad, som legger til at de får rekordmange henvendelser på facebooksiden sin fra folk som er ivrige etter å strikke med refleksgarn, og mellom annet lurer på hvor man kan skaffe det, sier Hjulstad.

– Dette er et engasjement vi ikke har sett maken til, og vi håper derfor at mange blir mer synlige i trafikken fremover. Store mørketall

– Det er vanskelig å si hvor mange som omkommer i trafikken hvert år som følge av mangel på refleksbruk,men vi vet at 500 fotgjengere blir skadet i forbindelse med påkjørsel i trafikken hvert år, og at ca halvparten av påkjørslene skjer i mørket. Når vi også vet at en bilist har 10 sekunder til å reagere hvis du bruker refleks, mot to sekunder om du går uten, er det trolig mange ulykker som kunne vært unngått dersom man husket å ta på den lille livredderen, sier Tone Hjulstad.

Og refleks trenger man, selv om man har på seg et plagg eller flere, som er strikket med refleksgarn.

– Refleksgarnet er ikke nok i seg selv, men øker likevel synligheten i mørket. Håpet er at en lue eller et skjerf med refleksstrikk skal gjøre det lettere å huske å ta på annen refleks også, sier Tryg-direktøren, som legger til at dette må være en god julegaveide til den strikkeglade. Kanskje ligger det refleksluer under juletreet i år? Det er mitt juleønske, sier Tone Hjulstad i Tryg Forsikring.