– Selger bra med billetter

img_1516Det blir livat i Nore Neset aktivitetshus lille nyttårsaften.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

«Fredag 30. desember (lille nyttårsaften) arrangerer Os live i samarbeid med Osfest nyttårsfest i Nore Neset Aktivitetshus.

– I år har vi hentet inn knallbandene Rotlaus, Byting og lokale Mighty Magnolias«, forteller Tor Egil Hylland.

Festen starter kl. 20.00 og varer til 02.00. Det er satt opp nattbusser etter konserten.

Selger bra med billetter
Og Tor Egil Hylland står på for å markedsføre arrangementet. Lørdag var han på Amfi Os.

– Jeg har stått her ved hovedinngangen i hele dag og delt ut flyers, og har hatt god hjelp av et par andre, sa Tor Egil Hylland til NyttiOs.com lørdag ettermiddag.

Hvordan går billettsalget?

– Det går bra. Har solgt over 100 billetter så langt, men jeg regner med at det vil ta av utover i desember, sier han.

BYTING
Byting er et spennende band fra Bø i Midt-Telemark. Med beina godt plantet innenfor folkrocken, har de siden 2014 turnert land og strand rundt og opparbeider seg en stadig større fanskare.

Det var via det populære radioprogrammet NRK ‘Telemarkscenen’ at mange for første gang ble kjent med bandet Byting. De tre egenproduserte låtene bandet spilte live i NRK sitt studio ble de mest spilte låtene fra Telemarkscenen noensinne, og spesielt «Mann av glass» har fått stor oppmerksomhet. Siden oppstarten i 2014 har Byting hatt en travel kalender med spillejobber over hele landet. Deres debutalbum «Byting» ble sluppet i oppstartsåret, og i juni 2016 kom oppfølgeralbumet «Livets Galleri».

Byting skriver låter om livets realiteter både på godt og vondt, enten det er selvopplevd eller gjenfortalt. Et eksempel på dette er bandets første singel «Høvdingen», en låt som vokalist og frontfigur Thomas Hellekås skrev som en hyllest til musikeren Jon Elling Buen Garnås, som dessverre gikk bort i en bilulykke. Bandet er også kjent for låter som omhandler langt lystigere temaer, selvsagt sunget på klingende ‘Bømål’. Det blir fort både fest og god stemning når telemarkingene drar i gang, noe publikum vet å sette pris på.

Våren 2016 var Byting medvirkende i dokusåpen ‘Norske Rednecks’, på tv-kanalen MAX. Serien fulgte en gjeng livsglade originaler som setter pris på mekking, musikk og øl.

Navnet Byting, for de som måtte lure på det, er gjerne en betegnelse som brukes for å beskrive en person som til tider er en villbasse, eller som de sier; «Men heilt ubrukeleg e’n nå au, den bytingen». Våren 2016 er telemarkingene klare med sitt nye album, og de fortsetter å turnere landet rundt for å dele den gode musikken og den gode stemningen.

Byting består av: Thomas Hellekås (vokal/gitar), Per Anders Buen Garnås (hardingfele), Svein Eivind Mo Haugan (gitar), Marius Skjelbred (bass), Halvor Halvorsen (trommer).

Rotlaus – Fengende folkrock fra Sunnmøre!
Med debutalbumet “Bygderamp”(2016) gikk Sunnmørsbandet Rotlaus rett inn på VG-Lista Topp 10! Den dyktige om muntre gjengen fikk raskt 1 million streams på Spotify, og fanskaren har økt kraftig siden plateslippet tidligere i år. Nå er bandet ute og turnerer land og strand rundt, og fremtiden ser lys ut for det ferske bandet.

Debutsingelen «Kvilelaus» ble sluppet i desember 2015 og vitnet om et sammensveiset band med hardtslående tekster og allsangvennlige refreng. Går du på en konsert med Rotlaus kan du forvente deg både fest og moro, en lek med folkrock og country – ispedd både fele og trekkspill. Bandet har det siste året vært svært etterspurt og de spiller nå over hele landet fra nord til sør. Rotlaus har på kort tid blitt som en sammensveiset familie, noe også publikum på bandets konserter tydelig opplever.

Låtskriver og frontfigur i Rotlaus, Bjørn Marius Øyehaug, er det mange som kjenner fra bandet Vassendgutane. Bjørn Marius var fast ute på turné med dem i fem år og ble den gang kjent for sitt solide trommespill, soloinnslag og koring. Denne erfaringen tok han med seg videre da han sommeren 2015 sammen med Levi Andrè Leite, møtte Simen Rebbestad, og de sammen bestemte seg for å starte Rotlaus. Senere kom også Simen Bjørdal inn på slagverk, i tillegg til Vegard Hansen på trekkspill. Deres debutalbum ble sluppet i januar 2016.