Høyt og lavt med Barnas Røde Kors!

20160906_181333-001En gang i halvåret drar BARK-gruppen på utflukt.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Barnas Røde Kors (BARK) i Os er et tilbud for barn mellom 5 og 12 år, og blir drevet av frivillige fra Os Røde Kors. Tilbudet er gratis, og har et bredt spenn av aktiviteter.

Denne høsten har bestått av blant annet introduksjonskveld med informasjon om Røde Kors og frilek på Røde Kors-huset, blålysdag med besøk av brannvesen, ambulansetjeneste, og politipatrulje, og loppemarked hvor barna samlet inn over 5000 kr. til inntekt for TV-aksjonen.

20160906_175408
Foto: Os Røde Kors

En gang i halvåret drar BARK-gruppen på utflukt. Tidligere har det vært gårdsbesøk og tur til skøytebane, men denne høsten satset gruppen spesielt høyt og dro til klatreparken Høyt og Lavt.

På denne utflukten var også barnas foreldre med, og barn og voksne storkoste seg i løyper av ulik høyde og vanskelighetsgrad. Stiger av ulike slag, plattformer oppe i trærne, nett å klatre gjennom, liner å balansere over, og ikke minst; ziplines overalt!

Alle måtte øve seg på en treningsløype med instruktører først, for å bli kjent med hvordan de skulle bruke selene og løypene på en trygg og sikker måte. Så ble alle, med noe skrekkblandet fryd sendt ut for å teste de ulike løypene.

Foto: Os Røde Kors

De minste hadde sin egen løype, kalt «Småtroll. Den inneholdt stiger og ziplines og deler som måtte klatres/balanseres over slik som de andre løypene, men det hele befant litt nærmere bakken.

Mange begynte sin utforsking av løypene på «Fanatullen», hvor de måtte forsere en temmelig høy taustige for å komme seg opp på en plattform og seile derifra gjennom luften i en zipline. Spenningsfylte, og noe nervøse, hyl fulgte ofte luftseilasen fra starttreet til treet den gjeldende zipline endte i. I en annen løype var en bevegelig plattform, som en måtte sitte på og dra seg over til neste plattform med et tau, svært populær.

Foto: Os Røde Kors

BARK hadde hele parken for seg selv denne dagen, og ingen måtte vente særlig lenge i kø, så på de timene parken hadde åpent for oss fikk alle tatt de løypene de ville. Det var likevel flere som kunne tenke seg å ta sine yndlingsløyper noen ganger til når parken til slutt stengte! Aller sist ned fra trærne kom et av barna sammen med en av de frivillige voksne i BARK; de hadde greid å ta seg gjennom den vanskeligste og lengste løypa i sin helhet!

Utflukten ble en knallsuksess; store og små dro hjem med en flott opplevelse bak seg, om enn noe utslitte etter all klatringen. De frivillige i BARK ønsker barna velkommen til andre aktiviteter i løpet av høsten, og til nye opplevelser (og en annen utflukt) neste semester!

Tina Gullsvåg,
Os Røde Kors