Årets vekstskaper?

hotelletDet skal  tilslutt kåres en internasjonal vinner blant de fremste vekstskaperne fra over 60 nasjoner.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Børrea Schau-Larsen og Pernille Schau-Larsen ved Solstrand Hotel & Bad i Os er blant de utvalgte kandidatene når den vestnorske finalen av verdens største vekstskaperprogram, EY Entrepreneur Of The Year, avholdes torsdag 20. oktober.  

EY (Ernst & Young) gjennomgår hvert år samtlige norske selskaper i jakten på Norges beste vekstskaper. Nå gjennomføres seks regionale finaler, og de tolv aller beste kandidatene går videre til den nasjonale finalen i Oslo tirsdag 29. november.

– Vi ønsker å fremheve og inspirere personer som bidrar med ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser hele samfunnet har nytte av. Den uavhengige juryen arbeider i disse dager for å vurdere årets kandidater, sier Ina K. Rosenberg, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year (EOY) i Hordaland og Sogn og Fjordane.

EY har kartlagt i alt 377 aktuelle kandidater i Hordaland og Sogn og Fjordane. Nå er lederne for åtte selskaper plukket ut til regionsfinalen i Vest, som finner sted på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen torsdag 20. oktober. Den uavhengige juryen består av Åse Aulie Michelet, Hilde Midthjell, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik.

Vil løfte frem hverdagsheltene
De øvrige kandidatene i region Vest er Kim André Short fra Jans Hageservice, Per Joachim Jæger fra Jægergruppen AS/Jæger-konsernet og Tor Sydnes og Olav Rune Øverland fra Gabler, alle i Bergen, Bjørnar André Pedersen og Glenn Anton Pedersen i Bjørnars Transport i Skogsvåg, Ernst Morten Einarsen og Jarle Rennedal i Sartor Holding på Straume, Trine Lerum Hjellhaug i N.H. Lerum i Sogndal og Jesper Melin Ganc-Petersen i Helseinnovasjon-konsernet på Sandane.

– Dette er femtende året på rad vi kårer den aller beste vekstskaperen. Norge trenger folk som dette for å skape et levedyktig og lønnsomt arbeidsliv. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å løfte frem disse hverdagsheltene, som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Rosenberg.

Torsdag blir det klart hvem av disse som går videre som regionens kandidater til nasjonal finale i Oslo tirsdag 29. november. Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge på den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2017. Der skal det kåres en internasjonal vinner blant de fremste vekstskaperne fra over 60 nasjoner.