– Fineste i Norge

img_2928Både Os Asvo og teknisk avdeling i Os kommune er på vei inn i det staselige nybygget i Kolskogen.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

På noen måneder har et nytt flott bygg reist seg ved Industriveien i Kolskogen. Inn i bygget skal Os Asvo og teknisk i Os kommune.

– Lokalitetene til Os Asvo blir blant de fineste i Norge, om ikke de aller fineste for en slik type bedrift, sier prosjektleder i Os kommune, Tor Inge Døsen til NyttiOs.com.

Det nye bygget ligger mellom Lyssand Blomster og Varafjell ressurssenter i Industriveien.

Les også: Ny parkering og vei til Kuventræ skule

img_2929-260 ansatte
Bygget er på fire etasjer. Teknisk i Os kommune skal ha første og andreetasje, mens Os Asvo får tredje og fjerdeetasje.

I 25 år har Os Asvo som er eiet av Os kommune holdt til i Os Næringspark. I starten var de noen få ansatte, mens de i dag er rundt 60 ansatte.

Os Asvo  driver med tilrettelagt arbeid innenfor tiltakene Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA) og Arbeidspraksis i skjermet virksomhet (APS).

«Totalt jobber det omkring 60 personer i bedriften til enhver tid. Vi tilbyr arbeid innen trearbeid, overflatebehandling, pakking, montering, kantine, snekkerarbeid og diverse industriproduksjon», skriver de på sin nettside.

I gang med flytting
Denne uken startet Os Asvo med flyttingen til Kolskogen, og om en måneds tid skal de være i full drift i de nye lokalene.

– Det er mange maskiner og utstyr som skal flyttes på. Jeg tror det kommer godt med å gi seg selv litt tid med det hele, sier daglig leder Kristian Nygaard til Os og Fusaposten.

I Næringsparken har de hatt 2900 kvadratmeter til rådighet. I Kolskogen bli lokalene på 2100 kvadratmeter.

– Det blir mer rasjonelt, nyere og selvsagt flottere, sier han videre til lokalavisen.