Starter oppkjøringen til årets TV-aksjon på Amfi Os

unnamedHoppeslott, bamsesykehus, læring om hjerte- lungeredning og quiz er noe av de du kan oppleve førstkommende lørdag.

– På lørdag kl. 1100 – 1500 vil vi markere starten på årets TV-aksjon
«Sammen får vi hjelpen helt frem» med aktiviteter for barn og voksne – både utenfor og inne på Amfi Os, sier Torill Sunde, nestleder i Os Røde Kors.

Det starter allerede ved hovedinngangen.
Her er hoppeslottet til Lille Ballong rigget opp. Det blir ingen billett for å prøve hoppeslottet, men i stedet for kan du gi et bidrag til TV-aksjonen. Hvor mye? Det bestemmer du selv.

Er bamsen eller dukken syke eller skadet og trenger førstehjelp? På bamsesykehuset kan vi gi den førstehjelp. Kanskje kan du lære å bandasjere den neste gang den skader seg? Ta med bamsen eller dukken så kan vi se hva vi kan gjøre.

unnamed-1Tror du at du kan utføre hjerte- lungeredning korrekt eller ønsker du en gjennomgang? Vi har tatt med den nye «Annedukken» hvor du kan følge med på skjermen hvordan du utfører hjerte-lungeredningen. Trykker jeg for fort eller for sakte, for sterkt eller for svakt. Her får du muligheten til å justere underveis.

Hva skal du ha med i sekken? Høsten er en flott tid til turgåing, samtidig viser flere lete- og redningsaksjoner i det siste at ikke alle vet hva de skal ha på seg eller i sekken. Sammen med MX Sport viser vi deg hva du bør ta med deg på turen – for sikkerhets skyld.

Hva vet du om Røde Kors? Vi har laget en liten uhøytidelig Quiz hvor du kan få testet kunnskapene dine.

– Vi vil ha stands flere steder hvor du får mer informasjon om TV-aksjonen og hvor du også kan melde deg på som bøssebærer – vi trenger fortsatt flere, sier Torill.

– Vel møtt til Amfi og markeringen av TV-aksjonen «Sammen får vi hjelpen helt frem» på lørdag kl. 1100.