Ny vei til Kuventræ skule

img_2909-2I forbindelse med byggingen  av nytt bygg til Os Asvo og Os kommune, er det også laget ny vei og parkeringsplass.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I flere måneder har det pågått bygging av et nytt bygg til Os Asvo og Os kommune (teknisk), mellom Varafjell ressurssenter og Industriveien.

Nå er bygget og uteområdet så godt som ferdig, og både Os Asvo og Os kommune er i gang med innflyttingen.

I forbindelse med byggingen, har det også dukket opp en ny stor av-og påstigningsplass/ parkering og vei på nedsiden av bygget, mot fotballbanen.

– Dette blir den nye av- og påstigingsplassen i Industriveien for skolelever som går på Kuventræ skule. Her kan foreldre sitte i bilen og se at ungene går trygt bort til skolen, sier prosjektleder i Os kommune, Tor Inge Døsen til NyttiOs.com.

Men plassen vil og få en funksjon som parkeringsplass.

– Det blir et tredvetalls parkeringsplasser som skal være tilgjengelig for de som jobber i det nye bygget, på skolen, og for de som jobber i barnehagene. Og på kveldstid og i helgene vil de som skal på Kuventræ idrettsplass kunne bruke parkeringsplassen, sier Døsen.

Parkeringsplassen og veien er ellers del av en ny reguleringsplan som er under utarbeiding for Kuventræ.

– Dette ligger inne i den nye planen som er under utarbeiding, men ble fremskyndet siden vi hadde tilgjengelig masser fra byggeplassen til bygget som Os Asvo og teknisk nå skal inn i. Med den nye planen, er det nå gang- og sykkelvei rundt hele idrettsanlegget på Kuventræ, avslutter Døsen.