Kartongbrettere i Hordaland vant 30 000 kroner

Tre kubber med drikkekartonger fra Hordaland har blitt trukket ut som vinnere i Returkartonglotteriet så langt i år.

– Returkartonglotteriet er sannsynligvis det eneste lotteriet i Norge som bare har vinnere. Det koster ingenting å delta, oppmerksomheten rundt konkurransen er positiv for gjenvinningsbransjen og miljøet tjener på hver ekstra drikkekartong som kildesorteres, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

 I årets første halvår har tre personer eller husstander fra Hordaland vunnet 10 000 kroner hver i Returkartonglotteriet, blant annet en kvinne fra Etne.

Blant vinnerne på nasjonalt nivå finner vi barnehagene Kårvåg på Averøy, Oteren i Storfjord, Kvalsund i Finnmark, Brøvigs Minde i Farsund samt Tryggheim barnehage både i Ulsteinvik og Sykkylven. Også Vevring skule i Naustdal og Solsida aldershjem 1 sør i Alvdal ble trukket ut.

Stort lokalt engasjement
For å delta i Returkartonglotteriet må du skylle, brette og stappe seks drikkekartonger inn i en sjuende kartong, slik at du får en kartongkubbe. Deretter leverer du kubben inn ved den kommunale returordningen, som i de fleste steder i landet betyr sammen med annet papp og papir.

Røine forteller at du enten kan skrive ditt eget navn og telefonnummer på kubben, eller navnet og nummeret på en person eller organisasjon du synes fortjener pengene.

– Selv om de fleste skriver sitt eget navn, er det også mange som leverer inn kubber på vegne av andre. Jeg synes det er en fin måte å vise engasjement og støtte på, uansett om du fører opp den lokale barnehagen, skolen, korpset, idrettslaget eller et annet godt formål. Dette er penger som kommer godt med de fleste steder, sier hun.

Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997. Det er Grønt Punkt Norge som står bak lotteriet. Årlig deles det ut 120 premier på til sammen 1,6 millioner kroner. Kubbene trekkes på 86 forskjellige trekksteder over hele landet, og de lokale vinnerne mottar 10 000 kroner. Hvert kvartal trekkes en hovedpris på 100 000 kroner.
(Pressenytt)