Statens vegvesen rensker alt

img_2186-2Og motorsagene holder igjen naboer langs Halhjemsveien våken nattestid.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

For en god uke siden skrev vi om ryddearbeidet Statens vegvesen gjør nattestid langs Halhjemsveien, og misnøyen fra naboer om at motorsagene gikk for fullt og holdt de våken.

img_1941-2
Slik så det ut ved Haugland for en uke siden. Nå er alt fjernet. FOTO: Jan Petter Svendal

Dagene etter at vi skrev om dette, ble det stille i området ved Haugland hvor de holdt på, men denne uken har det vært full rulle igjen, noe som har ødelagt nattesøvnen til flere beboere igjen.

– Det var stille noen dager, men denne uken har det vært veldig mye støy, sier en av de misfornøyde beboerne til NyttiOs.com.

– En annen ting er hvor grundig de er når de først rydder langs veien. Det hadde både vært fint estetisk, men også støy-  og støvdempende hvis de lot noen stå igjen. Men arbeiderne sier at alt må vekk av sikkerhetsmessing årsak.

– For å få frem veilyysene
– Vi er i ferd med å rydde vekk vegetasjon på strekningen fra Halhjem til Lepsøykrysset. Dette gjør vi for å få veilysene frem og for å sikre at ikke noe skal falle ned i veibanen, sa Morten Solholm som er byggeleder i Stor Bergen hos Statens vegvesen.

img_1947-2
Her i Lepsøykrysset sto de og fliste opp greiner og trær som ble kuttet ned ved Haugland. FOTO: Jan Petter Svendal

NyttiOs.com fikk også melding fra naboer til Lepsøykrysset om veldig mye støy for en drøy uke siden.

– Her står de nattestid med flisekutter og kjører mye av det de kutter ned langs veien gjennom maskinen, og det lager et forferdelig spetakkel når vi prøver å sove, sa en nabo til NyttiOs.com.

– Jeg skjønner at de må gjøre dette, men kan de ikke ta det på dagtid, eller rett og slett kjøre det et sted hvor de ikke holder folk våken hele natten.

Statens vegvesen skal ha flyttet på arbeidet med flisekutteren etter at vi sist skrev om misnøyen med støyen nattestid.

– Ingen flisekutting i Lepsøykrysset i natt eller natt til i går. Flisene som var kommet til var tilkjørt, meldte en nabo ved Lepsøykrysset til NyttiOs.com, et par dager etter at vi sist skrev om arbeidet som pågår.

Statens vegvesen sin underentreprenør fortsetter arbeidet langs Halhjemsveien i ukene som kommer, og er ikke ferdig før de er kommet til Lepsøykrysset. Denne uken har de holdt på mellom Haugland og Lunde/ Lekven-krysset.

img_2189-3
FOTO: Jan Petter Svendal