Osing pågrepet i forbindelse med doping-aksjon

zdolripwuq0mwvtys_dvyabfjwqxl0d0qj0w6tcx83qwOnsdag gjennomførte politiet en større aksjon mot privatpersoner og treningssentre for å avdekke bruk av anabole steroider.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Onsdagens aksjon rettet seg mot enkeltbrukere, men medførte også innsats og ransaking på treningssentre der disse brukerne trener.

Klokken 18.30 hadde politiet pågrepet 14 personer, men senere ble enda syv personer pågrepet.

– Det er gjort beslag av dopingpreparat og narkotika hjemme hos flere av de pågrepne. Mennene blir tatt inn til avhør og må avlegge urinprøve, meldte Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag kveld.

Osing pågrepet
Politiet i Os pågrep en mann i forbindelse med aksjonen.

– Vi pågrep en person mistenkt for  befatning med dopingpreparater.  Vedkommende er bosatt i Os og ble pågrepet her, sier politioverbetjent Audun Hadler-Olsen til NyttiOs.com.

Var dere innom treningssentre i Os?

– Det kan jeg ikke svare på, sier Hadler-Olsen.

Det ble beslaglagt ecstasy, hasj, amfetamin, Rivotril og veksthormoner under aksjonen i Bergensområdet onsdag kveld.

Aksjonene ble gjort i Os, Bergen Vest, Fana, Nordhordland og Bergen sentrum.

Forbilder
Politiet i Hordaland gikk bevisst etter personer de frykter kan påvirke unge til å bruke doping.

– Personene vi pågriper er valgt ut fordi de fremstår som rollemodeller i bodybuilding- og fitness-miljøer. Noen av dem er også trenere, sa visepolitimester Olav Valland til NRK Hordaland onsdag kveld.

Omfanget sjokkerer ikke Antidoping Norge.

– Jeg vil ikke si at dette er overraskende. For oss er det mye som tyder på at dopingbruk er et økende problem over hele landet, sier Fredrik Lauritzen, avdelingsleder for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge til NRK Hordaland.