Naboer til Halhjemsveien klager på bråk fra motorsager nattestid

Resized_20160830_220444– Nå har motorsager fra Statens vegvesen holdt oss våken i fire netter på rad.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

NyttiOs.com har fått flere klager fra naboer til Halhjemsveien ved Haugland om støyende motorsager nattestid de siste dagene.

– I fire netter på rad mellom klokken 23 og 05 på morgenen har Statens vegvesen kjørt to motorsager i ett sett, noe som gjør at vi ikke har fått sove skikkelig på flere dager, sier en av naboene til NyttiOs.com.

Rydder vekk vegetasjon
Årsaken til støyen fra motorsager har med ryddearbeid Statens vegvesen holder på med langs Halhjemsveien å gjøre.

De siste dagene har de holdt på i skjæringen mellom broen på Haugland og kafeen på Halhjem.

– Vi er i ferd med å rydde vekk vegetasjon på strekningen fra Halhjem til Lepsøykrysset. Dette gjør vi for å få veilysene frem og for å sikre at ikke noe skal falle ned i veibanen, sier Morten Solholm som er byggeleder i Stor Bergen hos Statens vegvesen.

Vi prøve å få redusert støyen

Han har full forståelse for at naboer reagerer.

– Jeg har full forståelse for at naboer sliter med støyen, men samtidig er det slik at vi er nødt til å ta dette arbeidet på nattestid, siden dette er en veldig trafikkert vei ellers på døgnet.

Nå lover han å prøve og finne en løsning som gjør at de kan redusere støyen.

– Jeg skal kontakte entreprenøren og sjekke om vi kan få gjort jobben mer effektivt, og på den måten få redusert noe av støyen nattestid.

Nabovarsel?
Har dere vært ute med nabovarsler på forhånd av dette arbeidet?

– Nei, men det skulle vi kanskje ha gjort. Vi burde nok ha annonsert om at det ville pågå arbeid langs veien i et gitt tidsrom og klokkeslett. Dette vil vi vurdere for fremtidige jobber, sier Solholm.

Arbeidet vil forsette en tid fremover langs Halhjemsveien.

– Vi skal rydde bort vegetasjon langs veien bort til Lepsøykrysset. De neste nettene vil vi holde på i skjæringen på nordsiden av broen på Haugland, avslutter