Det ble sykkelfest med oppholdsvær i Os!

IMG_1803-2Allerede 3 1/2 time før Tour des Fjords ble satt i gang var det festlig i Os sentrum.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Like før klokken 11 var det kommet på plass et par hundre unger foran scenen i Os sentrum. I tillegg dukket det opp mange pensjonister og andre voksne som hadde fått fri en times tid fra jobben for å få med seg den store sykkelfesten i lille Os.

Eirik Søfteland kjørte i gang sammen med faren Tord og  Olav Skorpen. Og selvsagt laget Eirik liv og serverte kule låter, blant annet fra Queen.

IMG_1686Siden de allerede hadde forskjøvet
programmet, gikk det fort i svingene. Publikum ble bedt om å trekke vekk fra scenen og stille seg langs løypen til barnerittet, og så ble fotballtrikser Sondre Aksnes introdusert ved siden av scenen, og dermed kom folk sigende tilbake igjen.

Og Sondre viste virkelig hva han er god for. Han har tidligere sagt at han vil bli verdensmester, og med den roen han har, skulle det ikke forundre oss om han klarer det en dag. Publikum i sentrum gav ham velfortjent jubel for triksingen.

Les også: – Blir spennende dette, sier Kristoff

IMG_1710Barnerittet ble så kjørt i gang, og der var det både sjarm og alvor å se. Den minste brukte beina for å komme seg frem på sykkelen, og måtte ha litt henvisning på veien for ikke å forsvinne ut av løypen.

I de eldste klassene gikk det virkelig unna i den lille løypen, som de måtte ta flere runder i.

– Er jeg snart ferdig, sa en jente på ferden rundt. En runde igjen, så er du der, sa faren. Og seier ble det på henne.

Eirik Søfteland med band inntok scenen igjen, og kjørte da noen låter til, blant annet bicycle race av Queen. Og da sto brukere fra Kuhnle med ringeklokker like foran scenen.

IMG_1762-2Deretter var det klart for noen fantastiske BMX syklister. De startet rolig ut fra rampen og over hoppet, og gikk himmelhøyt. Utover i showet økte vanskelighetsgraden, og vi fikk både frontflip og backflip. Rett og slett et suveren show.

Så tok speaker for Tour des Fjords scenen, og de forskjellige sykkellagene ble presentert. Og blant de siste, russiske Katusha med vår egen Alexander Kristoff på laget.

Det hele ble avsluttet i sentrum med nedtelling og start på Tour des Fjords.

NyttiOs møtte igjen syklistene i Industriveien. Da hadde vi syklet helt fra Os sentrum og opp i Kolskogen, mens storkanonene hadde vært til Kaland, over Fanafjellet og innom Lysefjorden. I skrivende stund har de passert Os sentrum igjen og er på vei mot Bergen.

Alle foto: Jan Petter Svendal