For en folkefest det ble!

IMG_1600Bondens dag og Dragebåtfestivalen trakk nesten like mye folk til sentrum som etter Marcus & Martinus-konserten. BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Stor billedserie nederst i saken.

Bondens dag startet tidlig for de som ville ha gratis frokost i sentrum.

Utover dagen seg det på med veldig mye folk som ville ha med seg tilbud i butikkene, stands og folkelivet.

Når det gjelder stands, så var det mange av de omreisende som har snop, belter, capser og smykker, men ikke bare.

IMG_1526-4Må jo trekke spesielt frem nystartede Osøyro kolonial, som blantb annet stilte med et flott utvalg grønnsaker som ikke var pakket i plast. Rett og slett veldig innbydende stand de hadde på Baronsplassen.

Og så må vi trekke frem dyrelivet som bøndene hadde laget til på Kyrkjeflaten. Der var det også kalvepresentasjon, og NRK var på plass for å filme til barne tv-serien Dyrevenn som kommer på NRK3.

Klokken 12 stilte et fint utvalg bonderelaterte kvinner og menn som viste moter fra butikker i Os sentrum. Og så var selvsagt Prikken med.

Flinke modeller viste frem flotte klær, sko og briller.

IMG_1554Etter moteshowet kom paraden til dragebåtfestivalen ramlende gjennom sentrum, med en fantastisk amerikansk truck i spissen.

Dragebåtfestivalen trakk mye folk ut av sentrum og bort langs kaiene i havnen. Og forholdene for de som var med, var mye roligere enn i fjor, men likevel var det en del som slet med å komme seg til start.

Totalt sett ble det en strålende dag, med akkurat passe med sol, slik at folket valgte Os sentrum i stedet for terassen.

Skal vi klage på noe, må det være at kalvene var litt sta når de skulle vises på Kyrkjeflaten, og at det var litt treg avvikling av dragebåtfestivalen.

Men hallo, det ble jo en folkefest!

Alle foto: Jan Petter Svendal