Den nye skolen reiser seg på Lunde

IMG_1362-Pano-001Og undervisningen i gamlebygget går som normalt.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I mange år har Lunde skule vært sprengt, men til neste høst blir det andre boller.

Til skolestarten i 2017 åpner etter planen nybygget som i disse dager reiser seg ved siden av dagens skolebygg på Lunde skule.

Da forsvinner også de «midlertidige» brakkene som har fungert som skoleareal.

Det var i slutten av april de første forberedelsene på det fysiske arbeidet med å utvide Lunde barneskule startet. Da ble sandvolleybanen flyttet og området på nedsiden av skolen ble gjerdet inn.

IMG_1364-5
FOTO: Jan Petter Svendal

I midten av juni kom byggekranen på plass, og grunnarbeidet på det som skal bli nytt bygg på overfylte Lunde skule, ble for alvor kjørt i gang. Og i disse dager reiser skjelettet på nybygget seg i form av stålkonstruksjoner.

Under byggeperioden blir ikke eksisterende hovedbygg direkte berørt, men store deler av uteområdet er gjerdet inn, og derfor deler skolen opp friminuttene slik at alle elevene ikke er ute samtidig.

– Vi er heldige som kan drive skolen som vanlig, siden de har funnet en løsning på å bygge ut skolen uten å være borti den eksisterende. Utfordringen er uteområdet som nå er en del mindre, sa undervisningsinspektør Henrik Johannessen til Os & Fusaposten sist uke.

Sist uke ble også den gamle løen ved Torkjelsvegen på Lunde brent ned. Der skal det etterhvert bli en forholdsvis stor parkeringsplass.

Om noen uker vil deler av tomten være klar for parkering, og så vil det gå enda litt tid før hele tomten blir tilrettelagt til parkeringsplass.

IMG_1362-Pano
Foto: Jan Petter Svendal