– Kom til rette via andre

img_1301Fredag ble den stjålne skulpturen Havjomfruen og Hypolytos levert til politiet. Men politiet sliter med å finne gjerningsmannen.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Som vi skrev lørdag morgen, så fikk politiet i Os besøk av en kar som hadde med seg skulpturen som ble stjålet fra en liten holme i Askvik i 2013.

– En kar møtte opp på lensmannskontoret i Os med skulpturen fredag ettermiddag. Mannen som leverte den skal ikke være den som har tatt den, sa operasjonsleder ved Vest politidistrikt til NyttiOs.com.

Les også: Stjålet skulptur dukket opp igjen

Men politiet har ikke så mange opplysninger om skulpturens ferd etter at den ble stjålet.

– Den ble levert inn av en kar som hadde fått den av en annen, og det kan se ut til at den har vært innom flere ledd før det også, sier politiførstebetjent Rune Fimreite til NyttiOs.com.

NyttiOs har fått en bekreftelse fra politiet på at det er den stjålne skulpturen Havjomfruen og Hypolytos, men de har likevel invitert eier til å komme å se på den.

– I løpet av dagen kommer en av de som har betalt for skulpturen for å se at det er den som ble stjålet. Og bekrefter han dette, får han den med seg, sier Fimreite.

Politiet opprettet en sak da skulpturen ble stjålet i 2013, men de klarte ikke å finne noen gjerningsmann da.

– Om saken blir tatt opp igjen, får vi se på. Det er gjort en del undersøkelser også etter at den ble levert inn igjen, men det ser ut til å bli veldig vanskelig å finne noen gjerningsmann.

Har dere opplysninger om hvor skulpturen har vært etter at den ble stjålet?

– Nei, vi har ikke anelse om hvor den har vært.

– Vi er uansett glad for at skulpturen er dukket opp igjen, så får vi se fremover om vi får inn flere opplysninger, sier Runde Fimreite.

Kunstner Vidar B. Mæland som laget skulpturen i bronse er fornøyd med at den dukket opp igjen, og at det ser ut til at den ikke er blitt ødelagt.