Strømbrudd, veltede trær og gjerder

IMG_1226-3Brannvesenet tar hånd om et par trær etter nattens og formiddagens kraftige vind.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Når NyttiOs.com ringer brannvesenet i Os tirsdag morgen, er de ute på en inspeksjonsrunde i Os.

– Vi har ikke fått meldinger om oversvømmelser eller andre alvorlige hendelser på grunn av været. Men nå er vi akkurat på Ole Bullsveg i Søvikåsen, og der er det et par mindre trær som ligger delvis ut i veien, og disse skal vi få fjernet selv om det er passasje, sier Anne Kjersti Storebø i Os brannvesen til NyttiOs.com.

Stengt i Søvikåsen og nedblåst tre på Ulvenflaten
Etter at NyttiOs.com snakket med brannvesenet, har det gått et ras i Søvikåsen. Ole Bulls veg er derfor stengt, og alle må kjøre via Lysefjorden.

– Det har gått et mindre ras i Søvikåsen, vi har derfor valgt å stenge veien, sier teknisk vakt, Torunn Paus.

Hun forteller også at et tre falt over veien på Ulvenflaten.

– Vi har akkurat vært på Ulvenflaten og fjernet et tre som delvis sperret veien, sier Anne Kjersti Storebø i Os brannvesen klokken 10.40.

De har også vært rundt flere steder for å se på forholdene.

– Innover Gåssandveien er det mye vann flere steder. I Langedalen og i Hegglandsdalen ser det greit ut, det samme gjør det på Bjånes, sier hun videre.

Vær obs ved Hatvikveien
NyttiOs har fått melding fra en beboer om at det er mye vann og litt sand som kommer ned fra den gamle Postveien og inn i veien til Berge ved Hatvikveien.

Senest i november i fjor tok vannmassene med seg den gamle Postveien ned i krysset.

Nedblåst gjerde
Vi i NyttiOs.com hade ellers en runde rundt i bygden i 08-tiden i morges. Det var tydelig at det hadde regnet og blåst mye.

Ved nybygget til Asvo i Industriveien var et gjerde blåst ned, på bygget til Europris var plast i forbindelse med arbeidene der blåst av. Ellers var det bosspann, mindre greiner, blomster og lignende som lå slengt flere steder.

Der er ellers tore mengder vann i veibanen på E39, på flaten mellom Kalandseid og Bontveit-krysset. Årsaken skal være en elv som har gått langt over sine bredder.

Trafikken dirigeres manuelt på dette strekket, og politiet følger nøye med.

Strømmen forsvant
Like før klokken 08 forsvant strømmen over store deler av Os.

«Vi har dessverre et strømbrudd på store deler av Os, og arbeider med feilretting», meldte BKK på sin feilmeldingsside på nett.

Klokken 10 kom strømmen tilbake flere steder. men BKK melder like over klokken 10 at rundt 2000 abbonenter fremdeles er uten strøm.

Klokken 11.15 er status at rundt 1700 er uten strøm i Os.

«Det er brudd på linjen mellom Os og Søfteland. Flere vaktlag går befaring for å finne feilen», melder BKK.

Og noen timer senere hadde alle i Os fått strømmen tilbake.