Hvor ble det av festivalgjengerne?

IMG_1185-2Det var færre inne lørdagskvelden enn fredagen. Men det ble levert kvalitetsmusikk. BILLEDSERIE!


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Billedserie i bunn av saken!

I 23-tiden lørdag kveld var det nærmere 1000 enn 1500 innom portene, og det kan ikke osingene være bekjent av visst de vil ha festival i fremtiden.

Holy Ghosts fra Skottland i teltet lørdag ettermiddag
Holy Ghosts fra Skottland i teltet lørdag ettermiddag

Men la oss ta det litt fra starten. Lydprøven til Neil Finn var konge. Artistpraten som Bård Ose hadde i teltet, og musikken som ble servert var klasse. Ikke minst skottene Holy Ghosts. Morsomme karer og knall musikk.

Les også: Marcus og Martinus leverte (BILLEDSERIE)

En halvtime før Donkeyboy skulle gå på scenen var det nesten ingen inne på arenaen, men da de startet var det plutselig noen hundre, og flere kom sigende.

Donkeyboy
Donkeyboy

Og Donkeyboy startet like godt med en hit, og fortsatte med flere hits, ja for det har de mange av. De leverte glitrende popmusikk med god lyd, og gledet seg over at såpass mange kom.

Sigvart Dagsland tok over. Tilbakemeldingene sier flott artist, fine låter, men kanskje ikke helt slik ungdommen liker. NyttiOs.com fikk ikke med seg denne konserten.

– Sigvart Dagsland er en meget dyktig artist, men det er ikke musikk som trekker den yngre garde til festival, sa en voksen osing etter konserten, som han selv var fornøyd med.

Les også: Super stemning på Osfest (BILLEDSERIE fredagen)

IMG_1125-2Vi var på plass da skottene i Holy Ghosts herjet på den store scenen. Bandet kjørt knall rock, og overrasket nok en del med kvaliteten de leverte. Helt klart et band vi vil få høre mer fra i fremtiden, og de koste seg på scenen og med responsen de fikk.

IMG_1150-2Så var det Neil Finn sin tur. For mange er han kjent som frontfigur i Crowded House, men ha har også vært innom flere andre band.

På scenen til Osfest hadde han blant annet med seg sine to sønner, i tillegg til flere andre dyktige musikere.

Og underveis dukket det opp mange fete låter, men undertegnende ventet spent på Crowded House-låter og fikk det, noe som helt tydelig også gledet mange flere på arenaen. På Crowded House-låten Wheater with you fikk Neil Finn hjelp av musiker og leder for Osfest, Orbo.

Mens Neil Finn spilte var det fremdeles altfor lite folk til en slik kvalitetskveld, men forhåpentligvis viste osingene sin besøkelsestid når Mike & The Mechanics spilte opp, der var dessverre ikke vi. De leverte ihvertfall en knall lydprøve, også med Genesis materiale, og vi regner med at konserten ut på natten ikke var dårligere. Joda, de spilte blant annet «Land of confusion» ut på natten, og mer folk var kommet til.

Totalt sett konkluderer NyttiOs.com med at dette har vært en fantastisk Osfest-helg, men det kunne tatt enda mer av hvis enda flere hadde kommet, og hvis det hadde blitt mikset litt på programmet.

Uansett, takk til Osfest-ledelsen, og ikke minst alle de rundt 400 frivillige som gidder å lage folkefest.