Ny fiskehytte og skikkelig skilting

IMG_0349Det har blitt gjort mye godt arbeid i området Tøsdal, Nordmarka og på fjelltoppene rundt.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Først kom turveien mellom Tøsdal og Nordmarka, så kom Knutabruo, og siden har det blitt både skikkelig skilting, utbedring av stier og bygget en ny fiskehytte.

I januar 2015 herjet stormen Nina rundt i Os, noe som også gikk hardt utover Osmarken og fiskehytten ved svingen på Oselva inne på Tøsdal.

Ny fiskehytte
Men i vår ble det tatt frivillig tak for å få opp en ny fiskehytte. Harald Døsen har bygget den nye fiskehytten som nå står ferdig ved turveien mot Nordmarka.

Hytten har fått både en uteplass med benker og tak over, og en innedel med benker hvor det kan være godt å sitte på de sureste dagene.

IMG_0356Mye ny skilting
I fjor sommer avsluttet Os Turlag sin trivselgruppe arbeidet med å gjøre stiene i Raudlio og på Liafjellet mer tilgengelig.

I vår har det blitt tatt tak i skiltingen rundt i området, både på turveiene rundt i området Tøsdal/ Nordmarka og på Tøsdalsfjellet, Møsnuken og Borgafjellet.

Også flere av stiene i området har fått en oppgradering, både med grus og trapper, og klopper («broer») på de våteste partiene.

Det er Os Turlag sin trivselsgruppe som har gjort mye av arbeidet, men også Os Motbakkeklubb har bidratt en del på veien oppover mot Linken/ Tøsdalsfjellet.

Os Turlag fikk i fjor inspirasjonsprisen fra Os kommune for sitt arbeid med å merke og holde stiene i god stand, noe som må sies å være veldig fortjent.

At bygden har så mange fine og lett tilgjengelige turstier som osingene kan bruke som rekreasjonsområder, gir garantert ikke dårligere helse til innbyggerne.

Om du løper det du makter til Linken, eller bare tar en tasletur på turveien langs Oselva, velger du. Fasilitetene er uansett veldig bra, så det er bare å komme seg ut.

God tur!