Flott stemning hos julenissen og på julemarkedet

IMG_4625Bra vintervær gjorde at mange tok tok turen til Os sentrum og til nissene i Borgstova.

 

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Etter nok en lang periode med mye mildvær, vind og regn, må det kunne sies at årets julemarked på Os timet veldig bra.

Når NyttiOs var innom sentrum i 12-tiden, var det ikke veldig mye folk å se utendørs, men i de oppvarmede teltene på torget og Baronsplassen var det til gjengjeld mye folk, og enda flere kom sigende utover dagen.

IMG_4570-2I teltene var det mye å velge i. Bakervarer, pinnekjøtt, pølser, strikkeprodukter, treleker, skinn fra villsauer, håndlagde lys og mye mer var å finne i bodene.

Røde Kors og Norske redningshunder var og på plass i sentrum for å fortelle litt om sitt viktige arbeid.

Og utenfor teltene var det tent opp fakler og griller, noe som både er stemningsskapende og varmende.

I det gamle kommunehuset på Kyrkjeflaten hadde kulturkontoret laget til en liten konsertscene og sitteplasser. Utover dagen var det flere musikere som spilte, blant annet Myrna Braza. Gløgg og kaker serverte de og.

IMG_4627I Borgstova på prestegården hadde nissefar og nissemor forestillinger med både historier og musikk fra de to. Der ble det fylt opp til hver forestilling, og så fikk de som måtte vente gå inn i Pakteren ved siden av for å varme seg, mens de ventet.

– Dette var veldig kjekt både for liten og stor, sa en mor som hadde vært inne sammen med podene.

Gikk du glipp av alt det kjekke som skjedde på Osøyro i dag, så ikke fortvil. Søndag blir det åpent fra klokken 14-18, og da skal det bli enda bedre vær enn i dag.