Kuling og regn

img_2369Det blir lite som minner om tradisjonelt vintervær de neste dagene.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Noen vil nok mene at det er været vi har om dagen som er tradisjonelt vintervær her vest.

I tilfelle blir det mye tradisjonelt vintervær vi får i løpet av helgen og inn i neste uke.

Fredag, lørdag og søndag er det meldt kuling, regn og ganske høye dagtemperaturer, mens det i fjellet skal komme nedbør som snø.

Fredag: Nordlig liten kuling, i sør stiv og til dels sterk kuling utsatte steder, i formiddag minkende til vestlig liten kuling. Regnbyger, snøbyger i indre og høyere strøk. I kveld økning til sørlig sterk kuling utsatte steder. Regn, snø i fjellet.

Lørdag: Sørvest stiv og periodevis sterk kuling utsette stader, oppi full storm i fjellet, laurdag ettermiddag noko minkande. Regn og regnbyer, nedbør som snø over 800-1000 m. Store nedbørmengder, melder YR.

Søndag: Vestlig til sørvestlig kuling på kysten og i fjellet, sterk kuling utsatte steder. Regnbyger, snø i fjellet. Litt lavere temperatur.

Over helgen ser det ut til å bli litt lettere vær, men det kommer mer regn, og temperaturen tirsdag kan bli på hele 10 grader.

Mandag og tirsdag: Mandag sørlig bris, økende til kuling på kysten. Stort sett oppholdsvær, men om kvelden litt regn. Tirsdag dreining til sørvestlig kuling. Regn, senere regnbyger, melder YR.

Her ser du langtidsvarselet fra YR og Storm!

Videre utover i uken melder YR regn og forholdsvis mildt, mens Storm melder en god del lavere temperatur med regn, sludd og snø til neste helg.

IMG_4354
Slik så det ut i Eikedalen tirsdag kveld. FOTO: Jan Petter Svendal

Ski i helgen?
I Myrkdalen har de hatt to helger åpent i vinter, men fra i dag av vil det være åpent daglig. Skisenteret har fått rikelig med snø både nede og oppe i fjellet.

I Eikedalen hadde de åpent i Setertrekket på tirsdag kveld denne uken, med gratis heiskjøring. Det milde været de neste dagene, gjør at neste åpningsdag etter planen blir 12. desember.

Også i Røldal og hos Voss Resort har det kommet godt med snø. Begge sentrene åpner for sesongen i dag.