Heftig og vått!

IMG_2400-001Men osingene stilte mannsterkt opp både til Bondens dag og dragebåtfestivalen. BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Yr meldte lettskyet og for det meste opphold lørdagen, mens Storm meldte det vi fikk, nemlig noen solide regnbyger utover dagen.

Men drittværet holdt ikke osingene inne denne lørdagen. Veldig mange tok turen til Os sentrum og Kyrkjeflaten for å få med seg Bondes dag.

– Imponerende mye folk i Os sentrum på en dag med såpass mye dårlig vær, sa Terje Sperrevik, mens han tok seg av potensielle velgere som var innom Tverpolitisk samlingsliste sin stand.

Og de fleste partiene var på plass i Os sentrum for å drive valgkamparbeid, men kanskje var det Harald Lekven på Senterpartiet sin stand som tok kaka når det gjaldt antrekk. Han stilte i snekkerbukse, store sjøstøvler, Felleskjøps-genser og selvsagt caps.

– Jeg kommer rett fra dugnad, så derfor ble det slik i dag, sier «cowboyen» fra Thuen til NyttiOs og gliser.

Stemningen var absolutt god i sentrum, men kanskje burde det vært flere bønder på plass med kortreist mat. Vi fant riktignok egg, poteter, noe grønt og hjemmelaget syltetøy, men vi vet at det produseres mye annet godt rundt Bjørnafjorden

Båter gikk rundt i bølgene
Ute i havnen startet dragebåtfestivalen klokken 13, men alle båtene i første heat gikk rundt på grunn av kraftig sjø som rullet innover.

Det ble en pause og deretter en kortere bane og færre i båtene, og da klarte nesten alle å komme til mål uten å gå rundt.

Godt med folk sto langs breddene i havnen og mange av deltakerne i båtene var kledd opp i fargerike kostymer. Og i kveld blir det fest på Solsiden med blant annet Bjørn Jensen på plass i det store teltet som står utenfor.