Os kommune får 3 millioner kroner

sentrumsrydding31I revidert nasjonalbudsjett som legges frem i dag får Hordalands-kommunene 19 millioner kroner.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

FrP/H-regjeringen styrker kommuneøkonomien for 2015 i revidert nasjonalbudsjett som legges frem i dag.

– Oppdaterte prognoser viser en svikt i skatteinngangen for kommunesektoren blant annet på bakrunn av oljeprisfallet og økendende arbeidsledighet, sier ordfører Terje Søviknes.

FrP og Høyre sine lokalpolitikere, også fra Os, har tatt dette opp på partiene sine respektive landsmøter nå i vår. Ordførar Terje Søviknes fremmet blant annet på vegne av alle FrP-ordførerne at skattesvikten ble kompensert.

Samlet vil regjeringen øke løyvingene til kommunene med 1,1 mrd kroner, ref. oppslag på NRK.no/Dagsrevyen mandag kveld. I tillegg legger regjeringen til grunn at kommunene får noe lavere kostnader som følge av nedjustert anslag på pris- og lønnsvekst for 2015.

– Vi har i dag fått opplyst at Os kommune sin del av de 1,1 mrd kronene utgjør kr 3 050 000. Dette er gode nyheter, og samsvarer bra med den skattesvikten vi hittil i år har registrert i Os. Pr. mars melder administrasjonen om en lokal skattesvikt på ca kr 3 500 000.

– Basert på ekstraløyvingen fra FrP/H-regjeringen kan vi nå opprettholde tjenesteproduksjonen i 2015 slik planlagt i budsjettvedtaket for 2015. Dette er gode nyheter for Os kommune, kommenterer ordfører Terje Søviknes (FrP) og varaordfører Marie E. Bruarøy (H).

– Det var ikke opplagt at kommunene skal få kompensert skattesvikten, ettersom hovedregelen fra tidligere regjeringer har vært at kommunene har fått beholde økte skatteinntekter og selv har måtte dekke eventuell skattesvikt fra et år til det neste. Her er det tydelig at regjeringen har lyttet til sine egne lokalpolitikere, oppsummerer Søviknes og Bruarøy.