Fantastiske forhold i fjellet

IMG_7087Det ble en nydelig, men hektisk tirsdag i Eikedalen Skisenter. SE BILLEDSERIE

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Tirsdagen startet med litt varierte lysforhold, men så kom solen skikkelig gjennom, og det ble en perfekt dag for skikjøring.

På det fineste midt på dagen, kom det melding om at det hadde gått ras inne i dalen, og at en mann på turski var tatt. Heldigvis endte dette så godt at mannen kunne sette seg i bilen og kjøre hjem selv ut på ettermiddagen.

10410290_771239412964253_7264726274207828636_nNytt ras utenfor skianlegget
Det andre raset gikk heler ikke i skianlegget, men ned i veien som går opp til hyttefeltet Eikedalen Panorama.

– Det andre «skredet» gikk i veien som fører opp til hyttefeltet i Eikedalen (1 km fra skisenteret) (bilder). Ingen av disse områdene er tilgjengelige fra heisene i Eikedalen, melder daglig leder i skisenteret, Fredrik Tønjum.

Mye snø
Eikedalen Skisenter har nå over 2 meter med snø i hele anlegget, og forholdene er på sitt aller beste. Med så mye snø, advarer både skipatruljen og politiet om stor rasfare. Så oppfordringen er å holde seg i anlegget.

Det gjorde NyttiOs sin utsendte i går. Og det ble gode timer, både i flotte løyper og i pudderpartier ved heisene.

Eikedalen Skisenter holder åpent både på dagtid og kveldstid denne uken. Etter planen skal alle heisene gå, men på grunn av kraftig vind oppe i fjellet, drøyer skisenteret det med å åpne Stolheisen og Fjellheisen.

Er du på jakt etter fint vær og gode forhold, bør du komme deg opp en av dagene. For i helgen kommer skyene og nedbøren (snøvær) tilbake.

Skredsøkerbane
I samarbeid med Hordaland Røde Kors, har skisenteret nå fått på plass en skredsøkerbane oppe på venstre side av Setertrekket. Der kan skifolket teste ut skredsøkeren i praksis på snø, og det er et gratistilbud.