Strømbrudd og nytt snøskred

img_3523-1Først gikk det skred i nærheten av Eikedalen Skisenter, så gikk strømmen på kveldskjøringen og så ble det meldt om nok et skred i anlegget tirsdag kveld.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

I 12.30-tiden tirsdag kom det melding om at det hadde gått et ras og at en mann som var på turski var tatt av dette i Skeiskvanndalen, et par kilometer fra Eikedalen Skisenter.

unnamedMannen ble tatt av snø som løsnet oppi fjellet. Snøen dyttet han mot kanten på et stup hvor han fikk holdt seg fast.

Han ringte selv til skisenteret for å be om hjelp. Mannen ble hentet ut av ansatte fra Eikedalen skisenter, uten skader.

NyttiOs snakket med mannen etter at han var hentet ned fra området hvor raset gikk. Han var uskadet og kjørte selv fra stedet.

Han var godt kjent i området.

– Jeg har gått på tur i området i 25 år uten at noe lignende har skjedd, sa han.

Se også: Fantastiske forhold i fjellet

Stor rasfare
I forbindelse med at mannen ble tatt av ras i Skeiskvanndalen, går politiet ut med advarsel til folk som ferdes i området.

– Politiet ber folk om å ikke ferdes utenfor oppmerkede løyper da man anser rasfaren i området som svært stor. Da patruljen var på stedet hvor raset gikk, observerte de flere ras som gikk i nærheten av hvor de stod, sier operasjonsleder Janne Steimler Sætre

– Vær forsiktig og ikke ta unødige sjanser.

Strømbrudd
Like over klokken 18 på tirsdagskvelden gikk strømmen i Eikedalen, og lysene på kveldskjøringen ble slukket, mens mange skientusiaster var oppe i fjellet. Skisenteret sendte scooter opp i fjellet for å hjlepe ned folk, samtidig som politiet ble varslet.

Det er meldt om strømbudd i skianlegget. Ressurser er sendt, meldte politiet, på Tvitter.

Ifølge BKKs nettsider, gikk strømmen i Frøland, Kvittingen, Høysæter og Børdal, i tillegg til Eikedalen. Feilen ble registrert klokken 18.09.

Nærmere klokken halv åtte var strømmen tilbake, men på grunn av at den var ustabil, anbefalte politiet at skisenteret ble stengt.

– Tirsdag kl. 18.15 gikk strømmen i Eikedalen Skisenter, og store deler på Kvamskogen. Vi har fått strømmen tilbake, men etter råd fra Politiet (som er på stedet) og BKK, åpner vi ikke opp igjen i kveld. Vi har foreløpig ingen som er savnet, eller skadet, men det er likevel satt i gang en større leteaksjon i fjellet, melder Eikedalen Skisenter.

«Vil gjerne berømme dere for at dere reagerte så kjapt og effektiv med å hjelpe alle skikjørerene trygt ned i mørket». skriver en gjest på Facebook-siden til Eikedalen Skisenter.

Nytt ras
En time etter stengingen kom det melding om et ras i nærheten av skiheis i anlegget.

«Det er meldt om snøras til høgre for skitrekk. Søk er iverksatt. Det er ikkje meldt om skadde eller sakna personar», meldte Hordaland politidistrikt på Twitter i 20.15-tiden.

«Dersom nokon saknar personar frå Eikedalen, vær vennleg å kontakta politiet», melder politiet omtrent samtidig.

Dette raset skal ha gått i nærheten av hyttefeltet Eikedalen panorama ved Setertrekket.

Like etter klokken 21 rapporterte skipatruljen at de har gjennomsøkt både elvefaret, Volafjellet mot Samnanger og tvillingtrekkene uten å gjøre funn, melder BT.no.

Søk etter folk ble gjort med både hunder og varmesøkende kamera utover kvelden.

Tidlig onsdag morgen melder politiet at de ikke har fått inn noen meldinger om at personer er savnet.