1200 uten strøm i Os

IMG_6892-0017500 er uten strøm mandag morgen, 1200 av disse i Os. Os kommune har opprettet en krisetelefon.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Natt til mandag klokken 04 melder BKK om at 7500 er uten strøm i Hordaland, og 1200 av disse i Os. Mange har nå vært uten strøm i halvannet døgn.

BKK melder at følgende områder er uten strøm mandag morgen:
Hatvikveien, Moldadalen, Berge, Eidsbrekken, Storum, Lepsøy, Bruarøy, Røttingen, Strøno m.f, Nordmarka, Hjellemarka, Flaterås, Storestrømmen,
Gåssand, Søfteland, Røykenes, Langedalen m.f Søvik, Lysekloster, Drange.

Stengt skole
«Grunna manglande straum er Strøno barneskule stengt inntil vidare. SMS er sendt alle føresette. Informasjon vert oppdatert ved ny status, melder Os kommune på nett.

Os kommune har opprettet en krisetelefon.
«Sundag kveld er det framleis over 1200 bustader som er utan straum i Os kommune. Det er difor oppretta krisetelefon. Om innetemperaturen er kritisk låg, eller om du eller nokon du kjenner treng anna form for akutt hjelp, så ta kontakt på Krisetelefon for Os: 915 68 590«, melder Os kommune.

«Utfordringa er at mange framleis er utan mobildekning, men har du tilgang til internett kan du kontakta brannvesenet og kriseliinga påhttps://www.facebook.com/osbrann?fref=ts»

«Kjenner du nokon som er åleine, ta gjerne kontakt med dei og høyr korleis dei har det», oppfordrer Os kommune.

Store skader på strømnettet
Mandag morgen melder BKK til NRK Hordaland at det er ektremt store skader på strømnettet flere steder.

– Det er ekstremt store skader. Det største problemet er trær som ligger over linjene og stolper som har falt i bakken. Vi har alt mannskap i arbeid og har også leid inn ekstern hjelp.

Mange uten telefon
Mange er også uten telefon i landet, og verst er det i Hordaland.

– 90 prosent av de som er uten telefon holrder til i Hordaland. Vi håper at de fleste skal få tilbake telefonsignal i løpet av mandagen, sier Bjørn Amundsen i Telenor til NRK Hordaland mandag morgen.