Mest vind lenger sør og i havet

img_4481Uværet fredag ettermiddag ser ut til å passere lenger sør, men lørdag ventes det full storm med orkan i kastene.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Yr sin siste oppdatering torsdag kveld, meldes det at fredagens uvær vil være kraftigst i Rogaland

«Lavtrykket på fredag er nå ventet å å ligge ved kysten av Rogaland fredag ettermiddag. Den sterkeste vinden holder seg til havs, og situasjonen på fredag vurderes derfor ikke som ekstrem. Det er ventet vestlig liten og kan hende full storm sør for Boknafjorden», melder Yr.

Se også: Bare å forberede seg på storm!

Men lørdag ser det ut som også Hordaland får oppleve noe av uværet, men ikke så kraftig som først forventet.

«Lavtrykket på lørdag holdes fremdeles under økt overvåkning. Det ventes vestlig full storm 25 m/s med vindkast på 30-35 m/s i Vest-Agder, Rogaland og Hordaland. I Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal sørvest eller vestlig sterk storm 30 m/s, kan hende orkan 33 m/s med vindkast på 35-45 m/s. Lørdag ventes høye bølger inn mot kysten, det kan bli opp mot 10-12 meter signifikant bølgehøyde», melder Yr.

Her er langtidsvarselet fra Yr og Storm!

Lavtrykket som treffer vestlandskysten lørdag er fremdeles under økt overvåking.

– Lørdag venter vi fremdeles vestlig storm på kysten. Da venter vi vindkast på mellom 20 og 30 meter per sekund, kanskje opp i 35, sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Vervarslinga på Vestlandet til BA.no.

Dette lavtrykket ser ut til å treffe nord for Bergen, og Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal vil få den sterkeste vinden.

– Det blir ikke så ille her i Bergen i morgen heller, sier Granerød.

Han forteller at de siste prognosene er fra natt til fredag, og ganske pålitelige.

– Stormsenteret begynner nå å samle seg ved Stadt, sier han.

I Bergen vil vi merke at det blåser godt, spesielt på ettermiddagen, men vinden vil ifølge meteorologen komme som frisk bris og muligens liten kuling.