Norges beste tømrer kommer fra Os

arenarom.nho.no@SSLDavWWWRootrombyggmesterforbundetMedie bibliotek 2Yrkes-NM 2014PressemeldingEirik Henriksen Karstad - vinner NM tømrerfag 01Eirik Henriksen Karstad fra Os vant gull i tømrerfaget under Yrkes-NM i Trondheim Spektrum.  

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Eirik er lærling på andre året hos byggmesterfirmaet Dørmænen & Eide AS i Laksevåg. Torsdag vant han altså gull i tømrerfaget under Yrkes-NM i Trondheim Spektrum.

Konkurransen har pågått i tre dager. Oppgaven gikk ut på å bygge en lekestue, og det har vært jevnt mellom de fire tømrerlærlingene som kjempet om NM-tittelen.

Sølvmedaljen gikk til Dag Erik Rædergård fra Sør-Trøndelag. Robert Georg Sundby fra Buskerud tok tredjeplass, og Tore Aakerli, Sør-Trøndelag ble nummer fire.

arenarom.nho.no@SSLDavWWWRootrombyggmesterforbundetMedie bibliotek 2Yrkes-NM 2014PressemeldingVinneren gratuleres av Frank Ivar Andersen i Byggmesterforbundet
Eirik Henriksen Karstad gratuleres av Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet. Både vinneren og de andre deltakerne fikk overrakt en premie av Byggmesterforbundet og EBA i form av gavekort på byggevarehandel.

Arrangørene for tømrerkonkurransen, Byggmesterforbundet og Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg – EBA, er strålende fornøyde med innsatsen til alle de fire lærlingene.

– Vi kunne ikke fått vist frem faget på en bedre måte enn dette, sier Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet. Omkring 20.000 besøkende har vært innom Trondheim Spektrum i løpet av konkurransedagene. – Vi håper dette vil være med og inspirere ungdom til å søke seg til byggfag, sier de i en pressemelding.

Eirik Henriksen Karstad er lærling gjennom Byggmestrenes Servicekontor i Bergen som har vært med som støtteapparat under hele konkurransen. Også Eiriks arbeidsgiver Dørmænen & Eide har fulgt sin lærling, og det var stor jubel da Eirik gikk av med seieren.

I et tidligere intervju i bladet Byggmesteren sier Eirik om sin arbeidsgiver at han stortrives i firmaet.

– Jeg er akkurat nå eneste lærling, så jeg blir skikkelig utfordret. Dette her vil jeg fortsette med fremover også – det er så bra! Planene for framtida er å ta fagbrevet og så se hva som skjer, avslutter han.

Vi er sikker på at framtidsutsiktene er lyse både for den nybakte Norgesmesteren og for de andre tre deltakerne, sier Frank Ivar Andersen.