Osing klar for NM i tømring

arenarom.nho.no@SSLDavWWWRootrombyggmesterforbundetMedie bibliotek 2Yrkes-NM 2014Knut Bjørkheim og Eirik Henriksen Karstad_Bergen 2Fire tømrerlærlinger gjør seg klare for å delta i Yrkes-NM i Trondheim 27. til 30. oktober. Blant disse finnes det også en osing.

De fire tømrelærlingene som i slutten av oktober skal kjempe om å bli Norgesmester i tømring er Eirik Henriksen Karstad fra Os, Robert Sundby fra Åmot/Modum, Dag Erik Rædergård og Tore Aakerli, begge fra Sør-Trøndelag, melder Byggmesterforbundet.

Tømrerlærlingene og fem betonglærlinger møttes for første gang på Gardermoen fredag i forrige uke, til felles informasjonsmøte og forberedelse til Yrkes-NM.

Byggmesterforbundet og EBA samarbeider om tømrerkonkurransen med to lærlinger hver.

De to lærlingene som deltar i regi av Byggmesterforbundet er valgt ut av Opplæringskontorene i Trondheim og Bergen, som også stiller som støttespiller for sine lærlinger gjennom hele konkurransen og oppholdet i Trondheim. Det var naturlig at Trondheim som arrangørby fikk stille med en lærling, mens deltaker nummer to ble trukket ut blant flere kandidater innmeldt av forbundets opplæringskontorer.

Mesterskapet arrangeres i Trondheim Spektrum og utdanningsmessen Opplæringsdagan går parallelt med konkurransen.

De konkurrerende lærlingene skal løse en ukjent oppgave i løpet av to og en halv dag. Det blir litt likt en svenneprøve, men kun den praktiske biten. Lærlingene får ikke vite noe om hva de skal gjøre før på morgenen tirsdag 28. oktober så alle er spente på hva oppgaven blir!