– Håper Os stiller opp og viser hvem som er sjefen

unnamed (2)Programleder Haddy Njie kommer til Os for å lage TV-innslag om frivillighetsarbeid, som skal vises under årets TV-aksjon.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

I år var det Kirkens Nødhjelp som ble tildelt NRKs årlige TV-aksjon. Temaet er «Vann forandrer alt» og målsetningen er å skaffe varig tilgang til rent vann for over én million mennesker i kriserammede områder.

På aksjonsdagen 19. oktober er det Haddy Njie sammen med Jenny Skavlan og Jan Petter Saltvedt som skal styre sendingen på NRK. De tre har også plukket ut hver sin kommune som de skal fokusere spesielt på både før og på aksjonsdagen.

Haddy valgte Os
Haddy har valgt seg Os kommune, som hun kommer til å besøke mandag 6. oktober, men også fokusere på under direktesendingen.

– Vi kommer til å besøke «vår» kommune og gjøre det vi kan for å øke engasjement, antall bøssebærere og antall kroner i kassen til slutt. Kommunene blir også fulgt opp gjennom hele TV-aksjonsdagen, forteller Haddy Njie til NyttiOs.com.

Hvorfor valgte du Os?

– Jeg kikket litt på tallene for de siste årene. Jeg vet at det er mye entusiasme og frivillighet i Os, men dette gjenspeiler ikke tallene. Til og med Bergen slår dere, sier hun.

Men hun registrerte også at det de siste årene har tallene økt i Os.

– Fra 2009 til 2013 har antall kroner økt veldig på bøssene og det betyr at det er mange frivillige som står på i Os. Og da tenkte jeg at hvis jeg drar dit, så kan jeg vise frem alle de som står på, som har fått til en slik fremgang fra år til år, sier hun.

Lager innslag i Os
Mandag 6. oktober kommer Haddy og et kamerateam til Os for å gjøre opptak.

– Vi kommer for å lage reportasjer. Lysekloster barneskole stiller opp selv om det er høstferie. De som er hjemme stiller opp med «ved for vann». De har vært og hugget ved som de selger til inntekt for Kirkens Nødhjelp. Pensjonisttreff blir vi med på. Det er også et kor som stiller opp, og så tenker vi å lage en stand i sentrum, hvor folk kan melde seg som bøssebærere eller bidra på andre måter, sier Haddy Njie.

Blir der noen lokale representanter i studio?

– Det har vi ikke snakket om. Kanskje det er en god ide å få med noen lokale representanter som kan sitte i studio og heie på Os. Jeg for kikke etter gode kandidater når jeg kommer på besøk til Os.

– Har konkurranseinstinkt
Haddy har et mål om at Os skal vinne kommunekampen på aksjonsdagen.

– Jeg har et voldsomt konkurranseinstinkt og kommer til  stå på. Håper inderlig at Os stiller opp og viser hvem som er sjefen.

Har du en siste oppfordring til osingene?

– Meld deg som bøssebærer. Ta kontakt med Os Frivillighetssentral hvis du vil bidra på en eller annen måte. Det er først og fremst veldig morsomt og det føles godt å bidra, avslutter hun.

Du kan melde deg som bøssebærer ved å ta kontakt med Tove Hille på Os Frivillighetssentral eller ved å klikke her.

Her kan du se Violet Road fremføre årets aksjonslåt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s