«Mørkets Lys og Landskapets Fortellinger»

unnamedEva Harr stiller ut i Vedholmen Galleri for første gang.

 

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Lørdag 4. oktober klokken 14 åpner en ny spennende utstilling i Vedholmen Galleri i Øyane. Denne gang er der Eva Harr som stiller ut sine litografier.

Eva Harr har ikke stilt ut i Bergensregionen-siden 1995, så galleristene er veldig fornøyd med å ha fått henne til Øyane.

– Det er første gang Eva Harr stiller ut hos oss, og vi er ganske spente, sier eierne av Vedholmen Galleri i en pressemelding.

Eva Harr er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd, Oslo Kommunes kunstsamlinger, Troms Fylkeskommune, Harstad Kommune og Nord Norsk Kunstmuseum.

– Hun har deltatt på Høstutstillingen fem ganger, og har mange utsmykninger samt bok- og illustrasjons-oppdrag bak seg.

Eva Harr har en stor fanskare, da hun klarer å formidle et uttrykk og innhold med stor troverdighet, og i helt egen opparbeidet still.

Mystiske/ mytiske fortellinger om Norges (Nord) storslåtte natur og det sårbare i dette.

Eva Har kommer fra Oslo til Vedholmen Galleri, på åpningsdagen, 4. oktober kl. 14.00

Les mer om Eva Harr!

unnamed (1)Eva Harr om sin utstilling i Vedholmen Galleri
Min utstilling i Vedholmen Galleri, består av et tyvetals litografier.
En billedverden full av fortolkninger, detaljer og symboler. Mitt landskap, er et indre landskap, sinnlige bilder om tilstander, stemninger, lys og mørke.Det er lett å se at det nordlige landskapet er min viktigste inspirasjonskilde.
Her er mye” hjemlengsel”, mange minner, erindringer, men alt ispedd det nu værende livet. Det er viktig for meg at bildene ikke skal være nostalgi, men uttrykke tilstander jeg tror vi trenger. Meditasjoner kanskje, stille øyeblikk, eller referanser til noe som er, men som kanskje ikke blir sett eller tatt vare på. Gjenkjennelsen.Jeg har drevet en form for ”Husvern ” .. for eldre hus som har sterke uttrykk, og som i en lang periode forfalt mange steder. Heldigvis er det en ny bevissthet rundt dette tema, og gamle hus får hjelp på riktig måte, og bevares av folk som vil bo i dem. Helt siden begynnelsen, har disse temaer som jeg tar opp her, vært vesentlig. Selv over førti år i Oslo, har på ingen måte laget skygger for tema og interesse. Tvert imot, vil jeg si, at avstand skaper nærhet til landskapet.

Mine arbeidsdager har jeg hovedsakelig på mitt atelier i Oslo, og delvis i Lofoten, hvor jeg også har et lite hus og atelier.

Mine bilder er herfra og derfra.
Ofte benytter jeg kjente ikoner av fjellprofiler, for sagnets og skjønnhetens skyld. Det skaper kontakt, forventning og dialog. Jeg utrykker ikke det jeg ser, men det jeg opplever på ettertanken.

Det viktigste for meg, er å skape en egen billedverden, med koloritt og stemninger som jeg håper kan være min signatur, og argument for naturens viktige plass i vår felles identifikasjon!

Eva Harr 2014