Nær halvparten av hordalendingene vurderer å skifte til elbil

img_3831Hele 46 prosent av hordalendingene svarer at de vil vurdere en elbil ved neste bilkjøp.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Hordalendingene viser seg dermed å ha kastet seg på elbilbølgen. De siste tolv månedene har elbilsalget økt med hele 196 prosent. – Dersom myndighetene ikke endrer elbilfordelene og sender for mange usikre signaler, vil nok salget fortsette i rekordtempo, sier Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

Tallene om hvor mange som vurderer å skifte til elbil, er hentet fra Norges største elbilundersøkelse som NAF gjennomfører i disse dager. Så langt har 50 000 besvart undersøkelsen på http://www.elbilisten.no.

Hordaland er på tredjeplass blant fylkene når det gjelder tettheten av elbiler. Over 5000 elbiler er registrert i fylket. Bare Akershus og Oslo har flere elbiler, men Hordaland tar innpå med enn høyere vekst i salget enn de to østlandsfylkene.

– Mange har nok skaffet seg elbil for å pendle til og fra Bergen. I tillegg tror vi at flere ser at de kan bruke elbil i det daglige også utenfor byene, mener Sagedal.

Positiviteten til elbil er stor. I tillegg til at så mange vurderer elbil ved neste bilkjøp, har åtte av ti hordalendinger positive assosiasjoner til elbil. De tre assosiasjonene som topper er «miljøvennlig» «stillegående» og «lønnsomt».

– Fordelene knyttet til elbilen gjør at folk kan velge miljøvennlig med et smil. Den positiviteten vår undersøkelse bekrefter, viser at det er svært viktig å ikke trekke ut støpselet nå ved å fjerne fordelene elbilen har, sier Inger Elisabeth Sagedal. – Potensialet er enormt, men forbrukerne må ha sikkerhet i et fortsatt umodent marked, mener hun.