Ny medeier i Galleri OZ

det_gamle_kommunehuset_350Galleri OZ har fått en ny medeier som sammen med Turid Parmann skal drive galleriet som ble startet opp i 2002 videre.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Den senere tid er det bare Turid Parmann som har vært igjen av den gamle garden som startet opp Galleri OZ i 2002.

– Hvis vi ikke hadde lykkes med å få minst en ny medeier med på laget, ville galleriet blitt nedlagt ved årsskiftet, forteller Turid Parmann i en e-post til NyttiOs.com.

Ny medeier
Men nå er altså en ny medeier på plass, så Galleri OZ vil fortsette å holde åpent på Kyrkjeflaten..

– Den nye medeieren heter Sonya Snyder.  Hun er billedkunstner og grafisk designer. Bor i Os med mann og to barn. Hun presenterer seg med utstilling i galleriet fra lørdag 27.september klokken 13.

plakat700Om Sonya Snyder
De siste fem årene har mine verk vært sterkt påvirket av mitt liv i Singapore og reiser rundt i Sørøst-Asia og Kina. Det varme, tropiske klimaet og Sørøst-Asias levende kultur er overført til lerret på en eterisk, drømmeaktig måte. Minner om frodige, grønne balinesiske rismarker, skinnende nyanser fra indiske sarier og gylne buddhisttempler er malt i en kraftig, fargesterk strek. Malerier som «Koi i solnedgang» er en hyllest til kinesisk malerkunst, som jeg studerte og praktiserte hos min «laoshi» (lærer), Tan Khim Ser.

Etter at jeg i fjor vendte tilbake til Norge, kan en markert endring i sinnsstemning og klima ses gjenspeilt i malerier inspirert av isbreer og isgrotter. Det kalde, stille dypet i disse mystiske hulene inspirerer til indre refleksjon, mens revner og naturlige passasjer skaper en åpning og leder oss ut i lyset igjen.

Sonya er født i Colorado, USA. Har bodd i Norge siden 1997, Singapore 2008-2013. Nå er hun altså tilbake i Norge og bosatt i Os.
Les mer om henne her!