Bensinbiler sperret for elbiler på Halhjem

IMG_4028Flere elbiler skulle lades, men kom ikke til på grunn av de parkerte bensinbilene. Politiet rekvirerte NAF til å taue vekk bilene.

 

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

IMG_3464Fredag ettermiddag var det på Halhjemsveien og på Halhjem det skjedde. Først hopet det seg opp flere kilometer med kø, så politiet måtte rykke ut og få ryddet opp.

– Vi rykket ut og beordret Fjord 1 til å slippe all trafikken forbi betalingsbodene og ned på kaien, så fikk de heller ta betaling der eller på fergen, sier politibetjent Kenneth Rastad til NyttiOs.com.

Elbiler fikk ikke komme til å lade
Dette løste opp i køene, men det dukket opp en ny kø, denne gangen dreide seg om elbiler som ikke fikk komme til å lade på grunn av at to bensinbiler hadde parkert foran hurtig laderen ved kaien.

– Det står to bensinbiler parkert på de to plassene hvor elbilene skal stå når de skal lade. Vi har fått fatt i eier til den ene, så den blir fjernet. Men eier til den andre får vi ikke tak i, så nå har vi rekvirert NAF til å fjerne denne, sier Rastad.

Da NyttiOs kom ned på kaien i 19.30-tiden var en av bilene fjernet og den første elbilen hadde kommet seg frem for å få lade, men det sto flere og ventet.

– Vi har stått her ganske lenge og ventet på å få lade, men nå er vi heldigvis i gang, sa bileier til NyttiOs.com.

Eier av bensinbilen som hadde stått der var på Tysnes, men hadde fått en kamerat til å hjelpe med å får den vekk.

– Jeg fikk hjelp av en privat her i Os som hadde tauingsbil. Han fikk dratt den vekk slik at elbilene får komme til å lade, sa kameraten til NyttiOs.com.

Kanskje bør det skiltes bedre ved ladestasjonen.

– Det står ikke noe om at det er parkering forbudt på disse plassene, så det er i utgangspunktet ikke ulovlig å parkere der. Det burde kanskje vært merket med parkering i maks 15 minutter for å unngå at noe lignende skal skje igjen, sier Kenneth Rastad.

IMG_4025Bilen til høyre går på bensin, men hadde parkert på en av plassene som er tilrettelagt for hurtiglading av elbiler.
FOTO: Jan Petter Svendal