– Kjekt at den er på plass igjen

bilde 1-003I 2002 ble skulpturen avduket, i fjor ble den stjålet. Nå er Havjomfruen og Hypolytos kommet på plass igjen i Askvik.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Det var Henrik Askvik og Kurt Ove Engeseth som fikk ideen til å plassere en skulptur på en liten holme ute i Ulvsundet i Askvik.

bilde 2De tok kontakt med Vidar Bratlund Mæland, som siden fikk laget den flotte skulpturen i bronse.

I september 2002 ble den avduket, og den har vært til stor glede for mange farende på sjøen. Men i fjor høst ble den altså stjålet.

Etter tyveriet har holmen stått der uten skulptur, men lokale krefter ville det annerledes, så takket være at formen fremdeles fantes, ble Havjomfruen og Hypolytos til igjen, men denne gang uten så veldig mye ståhei da den ble montert..

NyttiOs kjenner til at to karer har vært ute og montert den nye skulpturen, men ingen vil si noe om hvem som har finansiert den, ihvertfall ikke mer enn at det er lokale krefter som står bak.

Nå er båtsesongen over, men for de som fremdeles ferdes på sjøen, så er det jo veldig kjekt å se at den flotte skulpturen er kommet på plass igjen.

– Kjekt at den er på plass igjen. Nå håper jeg bare den får bli. Det er der ute den hører hjemme, sier kunstner Vidar Bratlund Mæland til NyttiOs.com.

img_1301Slik så skulpturen ut før den ble stjålet i fjor. Foto: Jan Petter Svendal