Osing skal gå og padle innom alle ytterpunktene i Norge

LJmsLc_ma_3iu-5Yd53NugL_j4Xd5d-Ondx6cXOZnx8AI åtte måneder skal venninnene Ingrid fra Os og Frida fra Arna gå og padle 4000 kilometer rundt i vårt langstrakte land.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Ingrid Røttingen Johnsen fra Os og Frida Halvorsen fra Arna skal gå til fots, på ski og padle i åtte måneder for å nå Norges ytterpunkter i sør, øst, nord og vest.

– Vi skal oppleve alle Norges ytterpunkter i sør, øst, nord og vest. Dette skal vi gjøre til fots, på ski og fra Masfjorden til Lindesnes skal vi padle. Alle årstidene vil vi oppleve, og kontrastene de byr på, sier Frida Halvorsen til UT.no.

Jentene på 19 og 20 år er forberedt på at turen kan bli tung, men det regner også med å få oppleve mange gode øyeblikk.

– Roen, enkelheten og mestringsfølelsen, dette motiverer oss. Det handler om å nyte øyeblikkene, derfor tar vi oss god tid. Turen for oss er opplevelsene vi får underveis. Det siste vi ønsker er å stresse oss gjennom Norge, sier Ingrid Røttingen Johnsen.

Er vant til tur
Begge jentene er vant til å gå på tur, men de har aldri vært på tur over så lang tid før.

– Fra barndommen av har vi alltid vært mye på tur, og det er der vi fikk interessen vår. Men vi er mest vant med ukesturer, så dette blir helt nytt.Jentene har lagt i hardtrening i det siste for å være godt forberedt til turen. De tror Vestalndet kan bli det tøffeste å forsere.

– Vi har slept på bildekk, trent godt og padlet mye. En slik tur krever god fysisk og psykisk form. I Masfjorden skal vi ta årene fatt. Men området før Masfjorden er veldig kupert, og blir tungt å gå, sier Frida til UT.no.

En del av padletreningen la jentene til Osterøy. Der padlet de øyen rundt på litt over 25 timer, i vind, dønninger, torden og solskinn. De padlet også om natten for å teste seg selv.

Følg jentene på deres blogg!

Jentene tror savnet av familie og venner kan bli tøft.

– Fra i dag av er det syv måneder til vi ser familie og venner igjen. Det blir naturligvis tøft. Det er en følelse vi ikke er vant til, og som vi ikke kan forberede oss på. Men vi håper og tror vi skal mestre det også, sier de til UT.no.

Jentene forteller til NRK at de har spart for å få penger til turen, men de har også fått med seg noen sponsorer som bidrar med utstyr til turen.

Turen startet i Vardø på torsdag. De skal videre bevege seg til Kinnarodden, Norges og Europas nordligste fastlandspunkt. Deretter setter jentene kursen sørover og avslutter etter planen ved å padle inn til Lindesnes om ca åtte måneder.

Lokale nyheter fra Os/ Bjørnefjordsregionen