Flere hundre på åpen dag på Lyngheim

IMG_3266Lemstova på Lyngheim fikk vist seg frem i all sin prakt i godværet på lørdag. (BILLEDSERIE)

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

I 2009 ble den gamle Lemstova plukket ned på Tveit i Hegglandsdalen og lagret, før arbeidet med å sette den opp igjen på Lyngheim startet i 2012.

Lørdag kunne endelig Stiftelsen Lyngheim ønske velkommen til åpen dag og senere offisiell åpning av Lemstova og det Historiske Tunet på Lyngheim.

Klokken 12 ble det åpnet og det manglet ikke på besøkende. Flere hundre var innom de timene det var åpent for alle.

– Allerede en halvtime før vi skulle åpne sto det masse folk utenfor her, fortalte en av damene som sto på kjøkkenet.

Og gjestene fikk servert både kaffe og nybakt brød fra den flotte nye steinovnen som er laget inne i den gamle Lemstova.

I det fine været valgte de fleste å ta en runde inne i huset, for så å nyte mat og kaffe utendørs i solen. Der fikk de også høre Nils Georg Brekke fortelle entusiastisk om huset, flytteprosessen og planene videre.

Flere bilder og omtale fra prosessen her!

Kurs og arrangementer
Huset skal fremover fungere som et sted for både kurs, arrangementer og markeringer.

– Planen er at vi skal ha kurs i brødbaking her. Det blir også kurs i rosemaling oppe i andreetasje, men huset skal også kunne leies til arrangementer som konfirmasjoner og lignende. Vi har ikke satt premissene helt enda, så vi kommer tilbake til dette når alt er på plass, forteller Torolf Juvik.

Bygger grindbygg
Det er også planer om flere hus på tunet.

– Der hvor vi har laget scene i dag, er det planen at vi skal sette opp et lite grindbygg. Lenger frem i tid er det også planen at Håkastova fra Strøno skal settes opp på Lyngheim. Den har Os kommune liggende lagret i dag,  Juvik.

Det ble noen gode timer for de besøkende på dagtid lørdag, og på ettermiddagen fortsatte det med offisiell åpning med inviterte gjester, musikk og servering.

– Varaordfører Marie Bruarøy kommer og hun skal få overrekt en nøkkel til Lemstova, fortalte Juvik.