Spennende å starte i førsteklasse!

IMG_3165Rekordmange førsteklassinger startet på Kuventræ skule i dag. 

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Førsteklassingene ble klokken 09.30 i dag ropt opp og ønsket velkommen til Kuventræ Skule av rektor Olav Røttingen, men aller først sto andreklassingene ved skolen for et par flotte sanger.

– Velkommen til Kuventræ skule, sa rektor før han begynte å lese opp navnene på de nye elevene.

De to første som ble lest opp var ikke på plass, men tredjemann som var Storm, var veldig klar til å begynne på skolen i dag.

Sjetteklassingene er faddere for de nye elevene, og de stilte med en rød rose da de tok i mot den eleven de skulle være fadder for.

– Hvis det er noen som har lyst å ta vare på rosen, kan det sikkert være lurt at mor eller far tar den med seg, sa Røttingen underveis i presentasjonen av elevene.

– Jeg har gledet meg i hele sommer til å begynne på skolen, sa en av de elevene som var mest klar for den nye hverdagen.

– Bruk hjernen (Billedserie fra Nore Neset Ungdomsskule)

Rekordmange førsteklassinger
I fjor høst var det 39 elever som begynte i førsteklasse ved Kuventræ skule, mens i år er det hele 57.

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt så mange førsteklassinger ved skolen, sa en av lærerne til NyttiOs.com.

Med så mange førsteklassinger, ble det også litt flytting på elevene. En av andreklassene måtte flytte ned i hovedbygget for at det skulle bli plass til de tre nye førsteklassene i det gule bygget.

Åpnet nybygget
Det nye tilbygget på Kuventræ skule ble også innviet i dag. De fire nye klaserommene ble tatt i bruk, men det gjenstår enda litt arbeid i etasjen oppe.

– Arbeidere var i sving her i går kveld og de var tidlig på plass i dag, så nå har vi fått tatt i bruk en del av nybygget, men vi har ikke hatt noen markering ennå, sa en lærer ved skolen.