Flott stemning på Osfest!

IMG_2316Eirik Søfteland serverte en rocka opptreden for hjemmefansen og Aurora Aksnes ga osingene den ene vakre perlen etter den andre.  SE BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Det var osingen Eirik Søfteland som fikk kjøre i gang verdens første Osfest og han gjorde det til gangs. Han gikk på scenen klokken 19 og holdt det gående en time med den ene rocke-perlen etter den andre, og et fantastisk band sørget for at det virkelig ble trøkk.

I løpet av en times opptreden serverte han både Muse, Kings of Leon, Queen og selvsagt Vamp sin Månemann bak trommesettet for rundt 500-600 publikummere.

Superlativene var mange fra osingene NyttiOs snakket med etter en times konsert.

– Eirik er en sann entertainer som virkelig kan sine saker, men nå håper jeg han snart kommer sitt eget materiale, sa en av de vi snakket med.

Festivalleder Ole Reinert Berg-Olsen var fornøyd med kvelden.
Festivalleder Ole Reinert Berg-Olsen var fornøyd med kvelden.

Herlig å være i gang
Og i festivalledelsen koste de seg mens Eirik holdt på.

– Dette blir kjempebra og det siger på med folk hele tiden, sa festivalleder Ole Reiner Berg-Olsen til NyttiOs.

Og Tor Egil Hylland supplerte med at nå fant han endelig roen.

– Det var først når Eirik kom i gang at jeg kjente skuldrene falle på plass. Herlig å være i gang, sa han og glsite fra øre til øre.

Etter pausen var ordfører Terje Søvikne oppe og berømmet initiativet til folkene bak Osfest og hvor viktig dette er for å skape liv i bygden. Aurora Aksnes som har bodd i Os og Lysefjorden.

– Velkommen osinger. Kjekt å være her. Jeg har ikke gått på skole i Os, men jeg føler meg hjemme her i bygden, sa hun underveis i settet.

Aurora var kanskje ikke så trygg når hun skulle snakke til osingene, men med en gang hun fikk musikken og koringen, tryllet hun frem den ene perlen etter den andre i løpet av en times tid. Virkelig flott levert fra en ung dame som vi kommer til å få høre mye fra i årene som kommer.

Det kom litt regn underveis, men ikke så mye at det ble utrivelig å stå ute. Og dessuten sørget festivalen for regn-poncho til de som ville ha det.


IMG_2459Big Bang

Etter Aurora var det Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel som spilte opp og deretter Jim Stark. NyttiOs var ikke der da disse spilte, men tilbakemeldingen på den akustiske opptreden til Steinar og Jørn var veldig bra.

Jim Stark var også et bra band, men jeg tror ikke osingene har et forhold til disse, sa en av de som fikk med seg bandet.

Men det var Big Bang og Valkyrien Allstars mange hadde kommet for å høre. Og det var først da at publikum for alvor trakk frem til scenen.

Øystein Greni og bandet fikk publikum med seg fra første strofe og det tok bare enda mer av utover i settet.

– Jeg husker Os fra jeg var pur ung. Jeg var hekta på scooter fra Vespa. Os hadde de kuleste folka som dyrket Vespa på den tiden, sa Øystein Greni underveis.

Da Big Bang spilte var det kanskje 1000 mennesker inne, noe som må betegnes som ganske bra på den første Osfest som er arrangert.

Må ellers trekke frem knall lyd og flått lyssetting utover hele kvelden. Virkelig helproft.

Lørdag fortsetter det med Kardemomme by på Oseana klokken 12, vorspiel på Peppes, Pogo Pops, Green Granadas, Gina Aspenes og DumDum Boys på areanen og nachspiel på Solsiden.

Joda, Osfest leverte en flott første kveld, så osinger da er det bare å vise sin besøkelsestid i kveld. Dette er vel verdt å få med seg.