Splitter pine for en rigging

IMG_2139-001En gigantisk scene med plass til to store skjermer er på plass på arenaen til Osfest ved Os ungdomsskule. SE FLERE BILDER!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Det er ingen tvil om at noe er i gjære på området som vanligvis huser fotballspillere fra Jada kameratene og ungdomsskolen.

Når NyttiOs inntar plassen tirsdag ettermiddag, er mye gjerder kommet på plass rundt festivalområdet, kabler strekker seg fra Kløvertun og opp på plassen, men det er en gigantisk scene som virkelig markerer at her er noe stort på gang.

– Dette er den største scenen som har vært i Os. Total bredde med storskjermene på hver side, er 36 meter. Og så er den 18 meter dyp, sier Tor Egil Hylland i festivalledelsen til Osfest til NyttiOs.com.

Her er artistene til årets Osfest!

Ole Reinert Bergh-Olsen og Tor Egil Hylland gleder seg til å ta i mot festivalfolket på Osfest.
Ole Reinert Bergh-Olsen og Tor Egil Hylland gleder seg til å ta i mot festivalfolket på Osfest. FOTO: Jan Petter Svendal

Foran skjema

Hvordan ligger dere an noe dager før det braker løs?

– Vi ligger foran skjema, så dette skal bli bra, sier Hylland.

Han forteller at alle frivillige som skulle være med på rigging, var på plass som avtalt da de begynte å gjøre klart denne uken.

– Det har gått som en drøm å få på plass det utstyret som så langt er kommet på plass, takket være pålitelige frivillige som har stått på, sier han.

På området er også teltet til teknikere kommet opp og flere telt er på vei.

– Vi skal ha et stort serveringstelt helt bak og det kommer på plass i morgen, sier Hylland.

Også på siden og nede ved Kløvertun kommer det flere telt på plass, som skal huse sponsorer og diverse salg.

Brannvesenet sjekket området
Tirsdag var også politiet og brannvesenet innom arenaen for å se på forholdene.

– De var rundt og sjekket forholdene på arenaen, på scenen og backstage på prestegården. De var veldig fornøyd med det de så, sier Ole Reinert Bergh-Olsen i festivalledelsen til NyttiOs.com.

Selger bra med billetter
Hvordan ligger dere an med billettsalget.

– Vi har et jevnt og bra salg av billetter. I går solgte vi veldig bra borte på festivalkontoret ved siden av Peppes, sier Tor Egil Hylland.

Hylland minner ellers om at det fremdeles er billetter til festivalcruiset med MS Midthordland på torsdag klokken 19. Der spiller Vidar Busk og Daniel Eriksen. Det tror jeg blir veldig bra, sier Tor Egil Hylland.

– Det er billetter til de andre cruisene også, bortsett fra cruiset med Steinar Albrigtsen på fredag, sier han videre.

Gratis å ligge med båt i havnen i helgen
Festivalledelsen er spent på om også båtfolket finner veien til Os i forbindelse med Osfest til helgen.

– Det hadde vært kjekt hvis båtfolket tok turen til Os i forbindelse med festivalen i helgen. Vi har fått avtale med Os kommune om at båtfolket får ligge gratis i helgen, så de må bare komme, sier Tor Egil Hylland og Ole Reinert Bergh-Olsen til NyttiOs.com.

Bra værmelding
Når det gjelder været, så svinger varslet fra dag til dag.

– I går var meldingen at det skulle regne begge dagene, men i dag varsler både YR og Storm at det skal bli ganske bra. Vi håper at det blir enda bedre meldinger frem mot helgen. Uansett hvordan været blir, vi skal lage en knall festival, sier Bergh-Olsen.

– Og skulle det bli regn, så har vi ordnet oss. Folk fra Egon i Bergen kommer nemlig opp for å dele ut gratis regn-poncho, supplerer Hylland.