For en by, for en stemning og for en folkefest!

IMG_2057-001Tropevarme, skuter, underholdning og folkeliv. Tall Ship Races 2014 i Bergen må da være tidenes folkefest. SE STOR BILLEDSERIE!
Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

NyttiOs dro til byen tidlig ettermiddag på fredagen og vi var langt i fra alene.

I havneområdet kom det bare mer og mer folk utover dagen og kvelden. Noen koste seg med kald drikke på en av de mange uterestaurantene, andre gikk langs kaiene for å se på skutene.

Det var også mye underholdning. Fra tre forskjellige scener rundt i havneområdet spilte forskjellige kjente og mindre kjente bergensartiser opp, gatesanger, og gjøglere plasserte seg rundt i bybildet og trakk mye folk.

Klokken 16 kom den store paraden med mannskaper fra de forskjellige skutene nedover til torget og videre utover forbi Bryggen. Tettpakket med folk fikk med seg glade mannskaper som hadde kledd seg ut og sist i toget kom en fin gjeng med voksne trommeslagere fra Bergen.

IMG_2019– Jeg gråter
Ordfører i Bergen, Trude Drevland dukket også opp.

– Jeg gråter en skvett nesten hele tiden når jeg går gjennom byen. Jeg er så stolt, s hun til NyttiOs.com.

Deretter forsvant hun inn på en av uterestauranten på Bryggen. Der kom et kor og sang «Nystemten» til henne, mens hun sto på en stol.

Joda, Bergen syder om dagen. Tropevarme, seilskuter, underholdning og fest. Få det med deg, for det kan gå lang tid til neste gang.