Godvær på Osfest?

img_4595Det ser ut til at festivalledelsen i Osfest kan få en værtype som passer for et utendørsarrangement neste helg.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Fredag 1. og lørdag 2. august er det endelig klart for historiens første Osfest på grusbanen nedenfor Os ungdomsskule.

Torsdag startet Osfest arbeidet med å rigge til for arrangementet på og ved grusbanen, men mye mer vil nok skje de neste dagene.

Festivalen har så langt solgt over 1000 dagspass til festivalen, men det er nok nå den siste uken at det store slaget skal gjøres.

Melder bra vær
En viktig faktor for en utendørs festival, er selvsagt været. Både YR og Storm melder om litt regn på fredagen, men det ser ut til at det blir lettere vær utover ettermiddagen.

Lørdagen melder YR og Storm om lettskyet vær og temperaturen de to dagene vil ligge på 15-16 grader. Så er det bare å håpe at dette holder stikk, eller at været blir bedre enn det som meldes en uke før det braker løs.

Fest for alle
Osfest ønsker å lage en festival med stor bredde.

– Hovedtanken er vel egentlig å lage en festival som har stor bredde og som passer for alle, og som er i Os sentrum, det har vi hatt i enkeltarrangementer, men ikke som fast innslag eller som festival, sa Ole Reinert Berg-Olsen i festivalledelsen til NyttiOs i vinter..

Og bredde blir det.

I Os sentrum blir det europeisk matmarked den helgen Osfest går av stabelen. Lørdagen blir det Kardemomme by oppsetning på terrassen til Oseana. Det blir også vorspiel med flere artister på Peppes, cruise med MS Midthordland og nachspiel med artister på Solsiden.

Men det er på arenaen oppe ved Os ungdomsskule at de store konsertene vil gå av stabelen. DumDum Boys, Big Bang, Jim Stärk, Aurora Aksnes, Eirik Søfteland, Orbo, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Gina Aspenes, er blant artistene som spiller opp de to dagene.

Osfest har et eget festivalkontor ute på kaien ved Peppes. Der selges det blant annet dagspass og t-skjorter, men de er og behjelpelig med å svare på de spørsmå du måtte ha i forbindelse med festivalen.