Har fått 2 millioner kroner på et par måneder

Osingen Hans Bjørn Bakketeig og organisasjonen Hjelp Moldova har hatt en fantastisk start på det nye året.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

«For at vi skal kunne arbeide videre i Moldova er vi avhengige av gode samarbeidspartnere. Dette har vi virkelig fått innfridd den siste måneden – totalsum cirka 2 millioner kroner», melder Hjelp Moldova på sine nettsider.

På nyåret fikk Hjelp Moldova melding om at Norges Optikerforbund og Synsinformasjon gir 50 000 kroner hver. «Pengene er øremerket optometriutdanningen vår ved medisinsk universitet i Chisinau».

Les også: – Dette er en lideskap, sier Hans Bjørn Bakketeig om arbeidet i Moldova.

Da Hans Bjørn Bakketeig kom hjem fra Moldova i midten av februar, fant han et brev fra Grieg Foundation i postkassen.

«Takk for søknadsbrev av 29.11.13 med forespørsel om fortsatt bidrag til arbeidet som gjøres for synshemmede i Moldova. Søknaden har nå vært behandlet i Grieg Foundations styre, og vi har gleden av å meddele at vår stiftelse ønsker å bidra med 300 000 kroner», sto det i brevet.

Dagen etter kom det melding fra det Det Kongelige Utenriksdepartement om at de gir et tilskudd på 1,59 millioner kroner.

«Utenriksdepartementet har besluttet å innvilge et tilskudd på inntil 1,59 millioner kroner. til Hjelp Moldova til tiltaket ”Capacity building in assistance to visually impaired” i perioden 2013-2015 / Etablering av optometri som profesjon vil være et vesentlig bidrag til primærhelsetjenesten i Moldova. Videre nevnes samarbeidet med universitetet og myndighetene i Moldova samt den frivillige innsatsen som Norges Optikerforbund vil yte».

– Takker ovennevnte samarbeidspartnere for god og uvurderlig støtte til våre prosjekter i Moldova. Det er fantastisk at arbeidet vårt blir sett og verdsatt, og dette gjør at vi kan ta tak i nye – og videreføre allerede eksisterende prosjekter, sier leder for Hjelp Moldova, Hans Bjørn Bakketeig.