– Trenden for Osøyro er snudd til noe veldig positivt

Etter sommeren starter arbeidet med å bygge om Oshjørnet, men frem til byggestart, kan lag og organisasjoner få låne gratis lokaler.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Os Bygg og Eigedom kjøpte i fjor høst Oshjørnet. I ettertid har de opplevd stor interesse for å få leie i bygget og positivitet for utviklingen av sentrum.

– Det har vært utrolig masse positivt på at vi har gått inn og kjøpt Oshjørnet, sier administrerende direktør i Os Bygg og Eigedom, Ottar Randa til radio Os.

Er du overrasket over den response dere har fått?

– Både ja og nei, men trenden på Os er snudd til noe veldig positivt. Folk ser mulighetene nå, det har vært overraskende stor interesse både for å komme inn og leie og for å se på eiendommen, sier Randa.

Den forrige eieren slet med å få respons på sine planer for Oshjørnet. Hva er det som gjør at dere merker så stor entusiasme allerede?

– Det kan være at det er fordi at det er vi som er et lokalt forankret selskap (eiet av Os kommune) som går inn og gjør dette. Dette er det første tiltaket som gjøres i forbindelse med»Liv på Øyro».

Hør hele intervjuet HER!

Denne uken startet Ottar Randa med å legge nytt gulv i lokalet mellom garnbutikken og tidligere Opus. Planen er at lag- og organisasjoner skal få disponere lokalene frem til ombyggingen av Oshjørnet starter i august.

– Det står mange ledige lokaler på gateplan i Os sentrum. Hvorfor ikke som huseier  tilby lag- og oranisasjoner en mulighet til å komme inn, hvor de kan få vise seg frem på gateplan, sier Randa.

Han oppfordrer flere huseiere på Osøyro til å åpne opp for lag- og organisasjoner.

– Det er bedre at det er folk i lokalet, enn at det står tildekket med gråpapir og triste fasader. Få folk tilbake på gateplan for å vise hva de driver med, sier han.

Os Open
Os Bygg og Eigedom har nå laget en nettside som heter Os Open. Den skal gi informasjon om aktivitetene i de tomme lokalene.

– Vi har laget en nettside som heter Os Open. På denne siden vil det ligge en kalender som viser hva som er ledig. Det er først til mølla, sier Ottar Randa.

Hva er på gang?

– Planen er at en dansegruppe skal møte i lokalene i Oshjørnet på tirsdag. De vil møtes to ganger i måneden. En malergruppe vil være der et par ganger i måneden og til sommeren skal Arne Mæland få disponere lokalet i forbindelse med et malersymposium. Da skal det stilles ut kunstverk i lokalene.

Også Os Rockeklubb har fått tilgang til lokaler i bygget.

Os Rockeklubb får låne lokalet som tidligere Opus hadde . De får bruke dette til øvingslokale på kveldstid og vil anskje også åpne opp for noen mindre konserter, sier Randa.

Hva kan du si om nye Oshjørnet når det står ferdig?

– Det vil bli et annet og mer moderne uttrykk på bygget. Den gamle delen vil bli ribbet helt ned og vil få et funkispreget utseende. På baksiden vil vi bygge en god del på. Bygget vil komme til å fremstå moderne og visjonært, og vil være det første bygget som setter en ny trend på Osøyro, sier Ottar Randa til radio Os.